luni, septembrie 16, 2024

Ultima ora

Sport

David Popovici, asaltat de fani în ziua în care a împlinit 20 de ani

Marele campion la nataţie David Popovici, deţinătorul titlului olimpic la 200 metri liber şi medaliat cu bronz la 100 metri liber, a împlinit duminică 20 de ani.

Fanii s-au înghesuit să-i trimită mesaje de la pimele ore ale dimineții.

”La multi ani campionule!”

Policlinica Buna Vestire Craiova

”La mulți ani Champ! Să fii iubit și sănătos!”

”David, multumim pentru frumusețea sufletului tău!”

”Congratulations! Brazil followed your victory in the Olympics”.

De asemenea, și clubul la care este legitimat, Dinamo, a ținut să-l felicite pe înotătorul român.

„David POPOVICI (înot / n. 2004) – cel mai valoros înotător român al momentului, dublu medaliat olimpic la Paris 2024 (aur și bronz), multiplu campion mondial și european, recordman mondial”, este mesajul postat de CS Dinamo Bucuresti pe Facebook.

David Popovici s-a născut la 15 septembrie 2004 în Bucureşti şi a început înotul la vârsta de patru ani, la bazinul „Lia Manoliu“, la recomandarea unui medic ortoped pentru a corecta scolioza aflată în stadiu incipient, potrivit News.ro.

La vârsta de 9 ani a început să se antreneze la Aqua Team Bucureşti, cu Adrian Rădulescu, fost înotător, doctor în performanţă atletică, specializat în înot.

În 2022, David Popovici a avut un an fantastic, cu 13 medalii cucerite la cele patru mari competiţii la care a participat. Dintre acestea, 11 au fost de aur.

Elevul antrenorului Adrian Rădulescu a uimit lumea nataţiei cu „dubla de aur” realizată în probele de 100 şi 200 m liber la Mondialul de seniori, Europeanul de juniori, Europeanul de seniori şi Mondialul de juniori.

În 2023 nu a reuşit să-şi apere titlurile mondiale la 100 metri liber şi 200 metri liber, dar şi-a asigurat calificarea pentru Jocurile de la Paris.

În acest an, el a câştigat titlurile europene la 200 metri liber şi 100 metri liber.

El este student la Facultatea de Psihologie din Bucureşti, dar şi-a întrerupt anul de studiu pentru a se pregăti pentru Jocurile Olimpice.

Idolii săi în nataţie sunt Michael Phelps şi Ian Thorpe.

Politica