duminică, septembrie 15, 2024

Ultima ora

Sport

De Mezzo: „Într-o lume normală, Marcel Ciolacu nu ar avea ce să caute să fie candidat la prezidenţiale”

Noul primar al Slatinei, liberalul Mario De Mezzo, spune că „într-o lume normală” premierul Marcel Ciolacu nu ar fi un candidat la președinția României. Într-un discurs susținut la Parlament, în timpul Consiliului Partidului Național Liberal, De Mezzo a atacat PSD.

„Într-o lume normală, Marcel Ciolacu nu ar avea ce să caute să fie candidat la prezidenţiale. De aceea vă spun că lupta noastră nu este cu Marcel Ciolacu, este cu caracatiţa din spatele lui, care îşi doreşte acest vis neîmplinit de la Ion Iliescu încoace, preşedinţia României, pentru că, nu-i aşa? Citez din clasici: Dacă nu ai justiţia, degeaba ai puterea”, a declarat De Mezzo.

El a vorbit și despre votul dat de slătineni pentru primăria orașului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„A trebuit sa-i convingem pe oameni ca la Slatina PNL nu mai face blat cu PSD-ul, lucru cu care erau obișnuiți de ani de zile. Una dintre întrebările pe care le-am primit cel mai des este ‘Cum să te credem că te lupți cu PSD când la guvernare sunteți împreună?’. Vă spun că oamenii au înțeles la Slatina nevoia de stabilitate guvernamentală”, a mai afirmat De Mezzo.

Peste 1.000 de delegați s-au reunit, duminică, în cadrul Consiliului Național al PNL pentru a valida candidatura lui Nicolae Ciucă la funcția de Președinte al României.

„Principala noastră vocație de politicieni e să fim în serviciul țării, de a reprezenta interesele legitime ale alegătorilor. Vă mulțumesc pentru munca d-voastră în sprijinul României, al comunităților locale și al PNL. Cred că astăzi nu e vorba despre mine, ci despre viziunea noastră pentru viitorul României. Să sprijinim, să apărăm și să muncim pentru români. PNL e un partid viu, cu istorie și tradiție, cu oameni de calitate. Un partid care a realizate marile reforme, un partid cu conștiință și valoare. Reperele politice constante au rămas mereu două, pe scena politică românească: urmașii partidului comunist și noi, liberalii. Libertatea adevărată depinde de prosperitate. Întotdeauna am oferit poporului român întreaga noastră competență politică, bazată pe aceste valori: libertate și prosperitate. Vă propun să rămânem concentrați pe aceste obiective, sunt cele mai bune obiective pentru țară. Suntem singurul partid nemăcinat de populism și de fățărnicie, de minciuni sau de propagandă deșănțată. Petrec mult timp în contact cu oameni și vă spun că cei care ne privesc cu neîncredere se gândesc la colaborarea cu PSD. O spun clar, ne dorim să facem o coaliție cu partidele de dreapta. Aceasta a fost mereu prima noastră opțiune și așa va fi. Doar că vrem un partener previzibil, matur și responsabil. Guvernarea României în actualul context nu e o joacă de copii, îi așteptăm să se maturizeze. Forțele de dreapta trebuie să stea în aceste alegeri alături de PNL, pentru că PNL e cel mai puternic partid al dreptei. PNL poate și trebuie să câștige președinția României”, a declarat Nicolae Ciucă.

Politica