duminică, septembrie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Craiova le-a adus noroc tricolorilor. România s-a calificat în play-off-ul pentru Grupa Mondială I, de la Cupa Davis

Echipa României a învins dramatic reprezentativa similară a Chinei, scor de 3-2, în Grupa Mondială II a Cupei Davis. Meciurile au avut loc la Craiova, un oraș care le-a purtat noroc tricolorilor și care le-a dat acestora ocazia să vadă cum trăiesc oltenii, în tribune, la orice sport. Victoria românilor a venit după ce Cezar Creţu s-a impus la mare luptă în faţa lui Rigele Te, cu 3-6, 6-3, 6-3, în Sala Polivalentă din Bănie.

Vineri, Cezar Creţu (292 ATP) l-a învins pe Yunchaokete Bu, scor 3-6, 6-4, 7-6 (4), în trei ore şi şapte minute, în timp ce Gabi Adrian Boitan s-a impus în faţa lui Yi Zhou (527 ATP), scor 7-6 (4), 6-2, într-o oră şi 41 de minute.

Sâmbătă, Gabi Adrian Boitan, locul 364 ATP, a fost învins, de Yunchaokete Bu (113 ATP), scor 6-3, 7-6 (3), într-o oră şi 42 de minute, apoi perechea Victor Cornea/Bogdan Pavel a cedat în fața cuplului Fajing Sun/Rigele Te, scor 6-4, 6-4. Astfel, toată presiunea a picat pe umerii lui Cezar Creţu, care a făcut un meci extrem de greu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma acestui succes obținut de tricolori, la Craiova, echipa de Cupa Davis a României va evolua în play-off-ul pentru Grupa Mondială I a competiției.

Politica