sâmbătă, septembrie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Viiturile au lovit teribil o zonă din România. Locuinţe inundate, drumuri blocate și persoane găsite decedate în casă

Județul Galați se confruntă cu momente delicate. Viiturile au provocat mai probleme în zonă. Sute de persoane au fost evacuate din case, în urma inundaţiilor produse pe fondul codului roşu de fenomene extreme. Inundaţiile au dus chiar și la blocarea temporară a unor drumuri judeţene şi naţionale.

Situația nu este ușor de gestionat nici pentru ISU Galaţi, care anunță faptul că un bărbat din localitatea Pechea, imobilizat la pat, a fost găsit mort în casă. Totodată. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Teodora Miron, şi în localitatea Drăguşeni o femeie a fost găsită decedată, conform AGERPRES.

Pe fondul ploilor torenţiale din ultimele ore, au fost raportate inundaţii în localităţile Cuza Vodă, Costache Negri şi Pechea, unde numeroase victime sunt surprinse în locuinţe. S-a mărit capacitatea operaţională la nivelul ISU Galaţi, iar pompierii chemaţi de acasă acţionează în aceste localităţi pentru salvarea persoanelor surprinse de viitură. În localitatea Cuza Vodă apa a ajuns la 1,5 metri şi viitura este foarte puternică. De asemenea, este anunţat cod roşu, între orele 4,40 – 14,00, cu torenţi, viituri, depăşiri ale cotelor de pericol pe râul Prut şi râul Corozel„, a precizat ISU Galaţi.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, locuitorii judeţului Galaţi au primit mesaje RO-ALERT prin care erau sfătuiţi să părăsească zonele inundabile şi să se pregătească de o eventuală evacuare. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi a informat că, în urma precipitaţiilor abundente din noaptea precedentă, viiturile au afectat grav mai multe localităţi şi au dus la blocarea temporară a unor drumuri judeţene şi naţionale, după cum notează sursa citată.

Sâmbătă dimineața, nu mai puțin de 13 porţiuni de drumuri erau închise traficului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica