vineri, septembrie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Pompierii vâlceni dețin o autospecială modernă, dar nefuncțională

În cadrul conferinței de presă susținută joi, 12 septembrie, Dan Pascaru, șeful ISU Vâlcea a declarat că instituția pe care o coordonează beneficiază de o autospecială destinată terapiei intensive, încadrată pentru patru persoane, doi paramedici din cadrul ISU Vâlcea, respectiv un medic și o asistentă, ambele persoane puse la dispoziție de către Unitatea de Primiri Urgențe Vâlcea. Din păcate UPU Vâlcea nu a putut să pună la dispoziție cele două persoane și, din păcate, autospeciala nu este funcțională.

’’Așa este, nu se poate folosi această autospecială. Ideea nu este să o dăm la alt județ, ideea este să o încadrăm pentru Vâlcea. Este foarte importantă și la intervenții obișnuite dar mai ales atunci când se activează planul roșu de intervenție. Asta și pentru că având medic la fața locului competențele medicale devin mai ridicate. Partea de triaj este una foarte importantă atunci când este vorba despre victim multiple. Trebuie să comunici cu Spitalul Județean Vâlcea pentru a afla ce capacitate de primire are, trebuie să informezi județele vecine dacă este cazul. Nu știu ce să apun, sprranțe avem, pe fiecare an trimitem solicitări către UPU Vâlcea.’’, a declarat Dan Pascaru, șeful ISU Vâlcea.

Instituția vâlceană a mai avut repartizată o autospecială în anul 2014, iar cinci ani mai târziu a fost preluată de un alt inspectorat din țară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica