joi, septembrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

Doljean condamnat pentru proxenetism. A obligat o minoră să se prostitueze

Un bărbat de 46 de ani din Dolj este acuzat de proxenetism și trafic de persoane pe teritoriul Italiei. Din 2012 până în 2019 a profitat de starea de vulnerabilitate a unei minore de 17 ani. El a mințit-o pe tânără că îi va găsi un loc de muncă în Italia, a bătut-o și a obligat-o să se prostitueze. Ulterior, bărbatul a început să obțină bani și de pe urma altor trei femei care practicau prostituția.

„În sarcina acestuia s-a reţinut că, în perioada 2012 – 2019, profitând de starea de vulnerabilitate a unei tinere, la momentul iniţial, de 17 ani, şi prin inducerea în eroare cu privire la găsirea unui loc de muncă în Italia, ar fi determinat-o pe aceasta să practice prostituţia, iar ulterior, prin exercitarea de violenţe fizice şi psihice, ar fi păstrat-o sub influenţa sa.

De asemenea, în sarcina acestuia s-a reținut și înlesnirea și obținerea de foloase materiale de pe urma practicării prostituției de alte trei femei, tot pe teritoriul statului italian. Pentru faptele comise, cel în cauză a fost condamnat la 11 ani şi 6 luni de închisoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Biroul SIRENE România a efectuat schimb de informații cu SIRENE Italia beneficiind inclusiv de sprijinul Atașatului de Afaceri Interne român la Roma, în legătură cu posibila locație a persoanei urmărite, iar aspectele transmise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj s-au confirmat”, a transmis Poliția Dolj.

Acum sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru punerea în executare a mandatului european de arestare.

Politica