miercuri, septembrie 11, 2024

Ultima ora

Sport

„S-o facem de oaie!” – târg gastronomic şi Festival de Epigramă în Vaideeni

Primăria Vaideeni împreună cu Fundația VAIDEENII continuă seria de manifestări culturale menite a consolida și dezvolta spiritualitatea oamenilor locului, din această frumoasă comună vâlceană. 

Toamna, cândva, se celebra coborâtul oilor de la munte și plecarea lor în transhumanță, moment al reîntânirii păastorilor și băcițelor cu vatra, prilej de cântec și joc. Acum evenimentele culturale au luat locul acestor tradiții străbune, astfel că la sfârșitul săptămânii, în zilele de 14 și 15 septembrie 2024, cei din Vaideeni și nu numai vor avea motiv de bucurie și sărbătoare.

Pe 14 septembrie 2014, la Punctul local gastronomic „Ciobănașul Vaideean ”, se va deschide a III-a ediție a Festivalului de epigramă și pastramă „S-O FACEM DE OAIE!”, la ora 18.00, având loc un regal de epigramă și divertisment, laureații la această ediție, în prezența maestrului Mihai Frunză, vor desfăta publicul cu epigramele și madrigalele lor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vor fi pe scenă cunoscuții epigramiști Constanța Apostol (Galați), Gheorghe Bâlici (Chișinău),  Ion Diviza (Chișinău), Mihai Lungescu (Târgu-Jiu), Alexandru Hanganu (Brăila), Florin Rotaru (Buzău) Liviu Gogu (Buzău), Ion Micuț (Râmnicu-Vâlcea) și vaideeanul Alexandru Neagu. Printre epigrame, momente muzicale cu Giulia Lungescu, Dan State și Gheorghe Cărbunescu.

Duminică, 15 septembrie 2024 la ora 9, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, va săvârși Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Nicolae (Biserica Nouă) din Vaideeni, apoi la ora 12, la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul (Biserica Veche) din Vaideeni, autoarea Iuliana Mateescu va lansa albumul „Dor de Vaideeni”, o lucrare despre frumusețe, dragoste și dor, dar și despre credință și jertfă.

Tot Duminică, 15 septembrie 2024, va avea loc deschiderea oficială a Punctului local gastronomic „Ciobănașul Vaideean ”, proprietate a păstorului Ion Popescu, cunoscut de localnici sub numele de Stroe și de cei din mediu online sub numele de Ion Țurcănaru. Cu acest prilej, începând cu ora 10, pe domeniul „Ciobănașului Vaideean ”, va avea loc un târg gastronomic cu produse ciobănești, un târg al artizanilor și al producătorilor locali. (T.G.)

Politica