miercuri, septembrie 11, 2024

Ultima ora

Sport

Mircea Lucescu, despre Balaci, Lupu, Hagi și Mitriță: „Talentul este capricios”

Mircea Lucescu a demonstrat, în întreaga lui carieră, că este un antrenor care știe să lucreze cu fotbaliștii valoroși. El a fost tehnicianul care le-a marcat cariera unor jucători precum Ilie Balaci, Dănuț Lupu sau Gică Hagi. Acum, ajuns, din nou, selecționer, „Il Luce” vrea să îl susțină și pe Alex Mitriță, în drumul acestuia spre succes.

Selecționerul României și-a amintit de trei dintre cei mai importanți fotbaliști pe care i-a antrenat. Este vorba despre Balaci, Lupu și Hagi, pe care i-a tratat în mod special, pentru că în spatele performanței lor a existat întotdeauna talentul.

„Nu e vorba de simțământ aici, era o datorie a mea, atunci când dai de un jucător talentat, pentru că toți jucătorii de mare talent au și ei niște probleme ale lor, eu am avut cele mai bune relații cu acești jucători pentru că i-am înțeles. Că a fost Sergen în Turcia, a fost Dan Lupu aici sau Hagi sau Balaci, eu pe aceștia i-am tratat în mod special pentru că în spatele performanței lor a existat întotdeauna talentul. Talentul este capricios din toate punctele de vedere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă tu ca conducător nu înțelegi lucrul ăsta, pierzi niște jucători foarte valoroși. Atunci, am vorbit și cu Răzvan (n.r. Răzvan Lucescu), mi l-a descris așa cum este, am luat decizia să îl aduc la echipa națională, chiar dacă comportamentul lui nu a fost cel mai bun la echipa națională. Am avut o discuție cu el și înainte de joc și mi-a spus că niciodată nu va mai face greșeala să creeze probleme la echipa națională, că e rezervă sau titular”, a spus selecționerul Mircea Lucescu.

Alex Mitriță s-a întors la echipa națională, după ce FRF a schimbat selecționerul. Edi Iordănescu nu voia să mai lucreze cu vedeta de la CSU Craiova, după un episod mai puțin fericit, din trecut. Mircea Lucescu a hotărât că mijlocașul merită o șansă și încrederea pe care i-a oferit-o fotbalistului s-a dovedit a fi o mișcare inspirată.

Politica