miercuri, septembrie 11, 2024

Ultima ora

Sport

Marea problemă a partidelor parlamentare mici

Partidele parlamentare mici sunt cele care au şanse conform sondajelor să acceadă în Parlament, dar şanse minime să ajungă la guvernare şi care în plus nu au nici primari aleşi sau preşedinţi de Consilii Judeţene.

Aceste formaţiuni vor fi extrem de deficitare în campania electorală în oameni. Nu au un activ de partid interesat să se implice. Recent am văzut , la alegerile locale ,acest lucru. Unii se înscriseseră în partid în speranţa că vor fi trimişi măcar în o secţie de votare, să câştige un ban. Nu au fost trimişi au plecat imediat acolo unde au găsit un ban de câştigat.

Neavând oameni în funcţii decizionale partidele mici nu au putut oferi sinecuri. În afară de candidaţi nimeni din partid nu câştigă mai nimic. De ce să alerge oamenii pentru ca alţii să ajungă Parlamentari de exemplu?

Policlinica Buna Vestire Craiova

În județul Vâlcea, la USR,  nimeni în afara viceprimarului Andrei Gheorghiu, care s-a îmbogăţit în aceşti 4 ani, nu a câştigat nimic. Nici măcar când partidul s-a aflat la Guvernare. Nu un job, nu un loc în un CA, în un AGA. A mai câştigat o leafă de deputat Ion Lazăr Marian, care acum văzând că nu mai poate prinde locul 1 pe listă la Camera Deputațilo,r a plecat din partid la alt partid.

Chiar şi echipele de campanie ale candidaţilor la parlamentare de la aceste partide nu mai sunt formate din activ de partid, din voluntari. Poate doar câţiva membri ai familiilor candidaţilor să se implice gratis. În rest vor trebui să plătească oameni.

În acest timp partidele mari, PSD şi PNL, au un activ foarte disciplinat şi numeros. Aici nu toată lumea trebuie să aibă loc pe liste sau în secţii d evotare şi nu s -a înscris în partid cu acest scop. În alegerile prezidenţiale şi parlamentare se vor implica mii de membri de partid care au avut susţinerea partidului pentru a ajunge consilieri, sau pentru un job, sau angajaţi într-o primărie. Primarii, viceprimarii, consilierii judeţeni, oamenii din deconcentrate mai ales din sănătate şi învăţământ, birocraţia politică din instituţii va alerga toată ziua pe teren . Să împartă pliante, să strângă semnături, să dea telefoane, să convingă lumea.

Imediat după ce listele vor deveni definitive toţi cei din USR, AUR şi SOS care nu au un interes strict legat de victoria unuia din candidaţi nu vor fi dispuşi să cheltuiască o oră din timpul liber sau 1 leu din buzunar pentru a face campanie.

Iar dacă conducerae centrală va avea şi proaste idee de a trimite paraşutaţi din Bucureşti pe listele din teritoriu aceşti candidaţi nu vor avea nici cel mai mic sprijn din partea membrilor din acel judeţ.

Ca să nu mai vorbim că în secţiile de votare PSD şi PNL va avea cei mai devotaţi şi disciplinaţi soldaţi politici. În timp ce partidele mici vor avea o strînsură de reprezentanţi aflaţi acolo strict din interesul de a câştiga un bănuţ.

Alegerile se câştigă, oriunde în lume, cu oameni şi cu bani !

Politica