marți, septembrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

Festivitatea de deschidere a anului școlar 2024-2025, la Penitenciarul Târgu Jiu

Cursurile pentru învățământul primar, gimnazial și liceal vor fi susținute de cadre didactice de la Centrul de Educație Incluzivă

Luni, la Penitenciarul Târgu Jiu, a avut loc festivitatea de deschidere a anului școlar 2024-2025 pentru 146 de persoane condamnate. Evenimentul s-a desfășurat în prezența reprezentanților conducerii unității și a personalului didactic desemnat să susțină cursurile de școlarizare pentru deținuți, conform Gorj Express.

Cursurile pentru învățământul primar, gimnazial și liceal vor fi susținute de cadre didactice de la Centrul de Educație Incluzivă. Programa școlară urmează standardele naționale, iar diplomele sunt eliberate de unitatea școlară, fără a menționa absolvirea cursurilor în penitenciar.

„Conform Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul participării la cursurile de şcolarizare pentru formele de învăţământ general obligatoriu, se consideră 30 de zile executate pentru absolvirea unui an şcolar. Având în vedere faptul că reintegrarea socială a persoanelor care au săvârşit infracţiuni constituie unul dintre scopurile majore ale pedepsei privative de libertate, iar instruirea şcolară a persoanelor deţinute rămâne una dintre cele mai viabile modalităţi de acţiune pentru creşterea şanselor de incluziune socială după liberarea din penitenciar, în sistemul penitenciar se acordă o importanţă deosebită respectării şi garantării accesului la educaţie pentru persoanele aflate în custodia penitenciarelor”, potrivit Penitenciarului Târgu Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, Penitenciarul Târgu Jiu, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, organizează cursuri de şcolarizare pentru persoanele condamnate, urmărind compensarea deficitului școlar și prevenirea, în acest fel, a recidivei, prin transmiterea unor valori fundamentale, formarea de deprinderi şi atitudini, care să determine comportamente prosociale.

Politica