marți, septembrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

A murit actorul James Earl Jones, vocea lui Darth Vader din Star Wars

Legendă a teatrului american, actorul James Earl Jones, cunoscut pentru vocea sa baritonală inconfundabilă și probabil devenit celebru dându-i glas lui Darth Vader, din seria „Războiul Stelelor”, a murit luni la casa sa din New York. Avea 93 de ani.

Jones a jucat în zeci de filme, inclusiv Field of Dreams, Coming To America şi Conan Barbarul.

El a fost cel mai bine cunoscut pentru că i-a dat lui Darth Vader din Războiul Stelelor vocea sa gravă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mark Hamill, care l-a interpretat pe fiul lui Vader, Luke Skywalker, în Războiul Stelelor, a postat în social media mesajul „RIP Dad” cu un emoji cu inima frântă, scrie news.ro

El a fost, de asemenea, vocea lui Mufasa în filmul Disney din 1994, Regele Leu, şi voiceover pentru CNN „This is CNN”.

A câştigat o serie de premii, inclusiv Emmy, Tony Awards, un Grammy şi un Oscar onorific.

George Lucas, creatorul Star Wars, l-a ales, după ce s-a gândit la Orson Welles, pentru a interpreta vocea celui care avea să devină cel mai faimos personaj negativ din istoria cinematografiei, Darth Vader. „George voia o voce mai întunecată. Aşa că a angajat un tip care s-a născut în Mississippi, a crescut în Michigan, se bâlbâie, iar acea voce sunt eu”, povestea James Earl Jones într-un interviu acordat în 2009 American Film Institute.

Actorul nu a dorit iniţial ca numele său să apară pe genericul primelor episoade din Star Wars, considerând că munca sa seamănă mai mult cu efectele speciale şi preferând ca recunoaşterea să revină actorului din spatele măştii, David Prowse, potrivit revistei de specialitate Far Out.

Politica