duminică, septembrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Sportivii susțin proiectul de construire a unei săli moderne de scrimă în Craiova

„Aceștia au explicat importanța Craiovei în istoria scrimei românești și au subliniat necesitatea acestei investiții”

Mari sportivi și susținători ai scrimei românești s-au reunit sâmbătă, 7 septembrie 2024, la Craiova, în cadrul Campionatului Național de Scrimă pentru Veterani, un eveniment cu o tradiție de aproape 20 de ani. Competiția, găzduită de Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu” a adunat laolaltă cei mai buni „mușchetari” din toate colțurile țării, care și-au demonstrat măiestria, indiferent de vârstă.

„Competiția este un prilej pentru cei mai buni „mușchetari” veniți din toate colțurile țării de a-și demonstra măiestria la 50 sau 70 – 80 de ani, dar și de a reveni cu drag la Craiova, orașul considerat centrul excelenței pentru scrima românească. Printre participanți s-au numărat mari personalități precum Alexandru Mironov, fost președinte al Federației Române de Scrimă, alături de mari scrimeri și antrenori legendari precum Dan Podeanu, Mircea Alecu, Nicolae Iorgu, Ion Dima, Moisi Mihai, Manciuc Mircea și mulți alții.

Cu această ocazie, veteranii nu doar că au concurat cu determinare, dar au ales să își arate sprijinul pentru un proiect esențial pentru viitorul scrimei: construirea unei noi săli de scrimă în Craiova. Printr-o scrisoare deschisă adresată primarului Lia Olguța Vasilescu, aceștia au explicat importanța Craiovei în istoria scrimei românești și au subliniat necesitatea acestei investiții, care va asigura toate condițiile moderne pentru performanță și pentru formarea noilor generații de scrimeri,

Policlinica Buna Vestire Craiova

Competiția a fost găzduită de Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”, recunoscut pentru rezultatele extraordinare obținute de elevi, pe plan național și internațional, la scrimă în special, dar și în alte ramuri sportive”, a scris Primaria Municipiului Craiova, pe Facebook.

Politica