duminică, septembrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

România a câștigat patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică

Elevii români au câştigat patru medalii, între care una de aur, la Olimpiada Internaţională de Informatică, desfăşurată în Egipt. România este, astfel, pe locul 8 în lume şi locul 2 în Europa la ediţia din acest an a olimpiadei.

„Patru medalii câștigate de România la Olimpiada Internațională de Informatică, desfășurată în Alexandria, Egipt, în perioada 1-8 septembrie 2024! Elevii noștri au obținut o medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz, astfel:

𝐕𝐎𝐈𝐂𝐔 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢-𝐕𝐚𝐥𝐞𝐫𝐢𝐮, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – Aur,

Policlinica Buna Vestire Craiova

𝐍𝐄𝐂𝐔𝐋𝐀𝐔 𝐑𝐚𝐫𝐞𝐬̦-𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢, Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Galați – Argint,

𝐈𝐎𝐑𝐆𝐔𝐋𝐄𝐒𝐂𝐔 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐏𝐚𝐮𝐥, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București – Argint

𝐓𝐔𝐃𝐎𝐒𝐄 𝐑𝐚𝐫𝐞𝐬̦-𝐅𝐞𝐥𝐢𝐱, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – Bronz”, a scris Ministerul Educației pe pagina de Facebook.

Leaderii echipei României din Egipt au fost profesorul Marius NICOLI, Colegiul Național “Frații Buzești” / “Syncro Soft”, Craiova și stud. Alexandru LUCHIANOV, Massachusetts Institute of Technology, USA.

Rezultatul obținut de elevii români aduce țara pe locul 8 lume și 2 în Europa la ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Informativă.

„Acest rezultat aduce România pe locul 8 în lume (locul 2 în Europa) la această ediție, arătând continuitatea în performanță a informaticii Românești la această disciplină la care există acerbă concurență la nivel global. Felicitări tuturor celor care și-au adus contribuția la acest rezultat”, a mai precizat Ministerul Educației.

Politica