duminică, septembrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

„Păi, bă, frate, dacă am plătit?”. Dumitru Dragomir, pensie uriașă după recalculare

Mitică Dragomir a beneficiat de o majorare substanțială a pensiei după recalculare. Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a recunoscut public faptul că pensia lui, care depășește 5.000 de euro, a fost mărită considerabil în urma recalculărilor recente efectuate de Statul Român.

În vârstă de 78 de ani, Mitică Dragomir se bucură de trei pensii distincte, iar recent, după recalculare, suma pe care o primește lunar a crescut considerabil.

Începând cu 1 septembrie, statul român îi oferă cu 2.500 – 3.000 de lei mai mult pe lună, consolidând astfel veniturile sale. Fost fotbalist și politician, Mitică Dragomir beneficiază de o rentă viageră din sport, o pensie de fost parlamentar, estimată la 7.000 de lei, și o pensie bazată pe contribuțiile sale, care înainte de recalculare era de aproximativ 4.000 de euro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Mi-a mai dat 25-30 de milioane vechi. Păi, bă, frate, dacă am plătit? Eu iau pe contribuție… Mi-a făcut recalculare. Am avut salariu 15.000 dolari pe lună. Plăteam 6.000 la stat. Lună de lună. Păi, dacă până la 70 de ani am avut salariul ăsta și am plătit la stat, n-am dreptul și eu să-mi iau? Ei au dat sau au plătit? A, ălora care au plătit și le ia, e nedrept și să le dea banii înapoi. Dar care n-au contribuit și fac gălăgie, n-au bă dreptate! Ciocu mic!”, a afirmat Mitică Dragomir pentru Fanatik.

Cu toate acestea, Mitică Dragomir mărturisește că nu păstrează banii pentru el, preferând să îi ofere nepoților săi. Deși primește sume substanțiale, fostul președinte al LPF spune că lui îi sunt suficienți aproximativ 2.000 de euro pe lună pentru a acoperi cheltuielile legate de chirie și medicamente. Generozitatea sa față de familie, în special față de nepoți, rămâne o prioritate, chiar dacă veniturile sale au crescut semnificativ după recalcularea pensiei.

„Nu cheltui nici 2.000 de euro pe lună. Dau la nepoți. N-am bani niciodată. Aș putea trăi, fără să exagerez cu nimic, împreună cu nevasta mea, dacă aș plăti chiria și medicația, că suntem bătrâni, n-aș cheltui mai mult de 5.000-6.000 de lei pe lună. Niciodată nu am bani, pentru că atunci când am dau la nepoți”, a dezvăluit fostul președinte LPF în cadrul unui interviu.

Politica