sâmbătă, septembrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

România a învins Kosovo! Dennis Man: „Trebuie să învăţăm să jucăm şi din postura de favoriţi”

Mircea Lucescu a revenit cu o victorie pe banca naţionalei tricolore, după o pauză de 38 de ani

Echipa națională de fotbal a României, la redebutul lui Mircea Lucescu, a obținut o victorie categorică împotriva selecționatei Kosovo, cu scorul de 3-0 (1-0), vineri seara, pe Stadionul „Fadil Volkri” din Priștina, în cadrul Grupei C2 a Ligii Națiunilor.

La Pristina, pe stadionul care poartă numele fostului jucător Fadil Vokrri, Mircea Lucescu a revenit cu o victorie pe banca naţionalei tricolore, după o pauză de 38 de ani. Atunci, în 1986, a fost 4-0 cu Austria, la Bucureşti, acum a fost 3-0 cu naţionala din Kosovo, la Pristina. După un început în care imnul României a fost fluierat de un stadion întreg, elevii lui Lucescu au trecut la cârma jocului şi au încercat poarta lui Muric prin Mihăilă (min. 7) şi Man (min. 13), conform Digi24.

Dennis Man a fost cel care a deschis scorul în minutul 40, după o acțiune individuală încheiată cu un șut de la 16 metri, plasat la colțul lung. Patru minute mai târziu, Man i-a oferit o pasă coechipierului său de la Parma, Mihăilă, dar șutul acestuia a lovit bara. După pauză, Man a fost faultat în careul celor din Kosovo de Valon Berisha, iar arbitrul a acordat un penalty după consultarea VAR. Răzvan Marin a transformat lovitura de pedeapsă în minutul 51, mărind avantajul României, potrivit News.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mihăilă a mai şutat odată în bară, în minutul 59, iar în minutul 81 a profitat de o gafă a apărării gazdelor şi a şutat la poartă. Muric a respins, dar Drăguş a fost omul potrivit la locul potrivit şi a trimis în plasă, stabilind scorul final, Kosovo – România 0-3. Kosovarii au jucat în zece ultimele minute, după ce Vojvoda a primit al doilea galben, pentru un fault la Puşcaş, iar România conduce în clasamentul grupei C2, cu trei puncte şi golaveraj mai bun deât Cipru.

Dennis Man, autorul unui gol în meciul de la Pristina, a declarat că echipa României a câştigat uşor meciul din Kosovo, scor 3-0 pentru România, şi că e important că s-a început cu dreptul acest nou ciclu. „Am câştigat uşor, aveam nevoie de aceste trei puncte. Sunt fericit că am câştigat. Ştiam că vom întâlni o echipă destul de agresivă, dar în mintea noastră am zis că vrem să continuăm ce am început la Europene. La gol, îl văzusem singur pe Denis, dar am văzut apoi că mi s-a creat spaţiu şi m-am decis să trag la poartă. Era important să câştigăm acest meci, să începem cu dreptul! Trebuie să învăţăm să jucăm şi din postura de favoriţi, pentru că venim de la Europene! Chiar dacă nu am avut mult timp la dispoziţie cu dânsul, nea Mircea este un plus mare pentru noi”, a declarat Dennis Man.

Valentin Mihăilă a declarat, vineri seară, după meciul tricolorilor cu Kosovo, că nu l-a afectat atitudinea publicului gazdă, el precizând că huiduielile îl motivează. „O victorie categorică, a trebuit să ne adaptăm la terenul de joc, la public, adversar… Huiduielile mă motivează. Le-am arătat tabela la final şi cam asta a fost istoria jocului. Sper să sparg gheaţa şi să reuşesc să marchez la următoarele meciuri. Avem încredere în grup, nu contează că s-au schimbat jucători, suntem un grup unit şi cu Mister în spate sigur o să facem treabă bună. Avem doar de învăţat de la dânsul”, a spus Mihăilă la Digi Sport.

Drăguş a declarat după victoria cu Kosovo că tricolorii au arătat că nu se dau la o parte şi ştiu să lupte, potrivit News.ro. „Am ştiut să jucăm inteligent, ne bucurăm că am debutat cu dreptul în Liga Naţiunilor. Ştiam ce fel de partidă o să fie, am jucat cu mult mai multă ambiţie, dar asta e deja caracteristică acestei echipe. Am arătat că nu ne dăm la o parte, că ştim să luptăm. E un sentiment frumos să avem unul dintre cei mai titraţi antrenori din lume. Trebuie să avem încredere în noi. Fiecare rezultat bun trebuie să ne dea încredere. Am făcut un meci bun. Uşor, uşor o să creştem de la meci la meci. Cu siguranţă suntem pe drumul bun. Suntem abia la început cu Mircea Lucescu. Am avut un parcurs extraordinar cu Edi Iordnescu. Acum vrem să trecem la următorul nivel. Mircea Lucescu are o experienţă incredibilă. Trebuie să construim pe ce a fost bun cu Edi”, a spus Drăguş.

Politica