duminică, septembrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Cățeluși abandonați pe malul râului Olt

Câinii au fost recuperați și încredințați mamei lor

Polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor au fost sesizați, după ce opt câini au fost abandonați pe malul râului Olt, în afara localității Gostavățu. În urma cercetărilor, a fost identificat un bărbat de 69 de ani din București, care a abandonat animalele. Acesta a fost amendat cu 12.000 de lei conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor. Câinii i-au fost încredințați pentru a fi alăptați de femela-mamă.

„La data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 12.30, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați direct, cu privire la faptul că un bărbat ar fi abandonat 8 exemplare canine, în afara localității Gostavățu, pe malul râului Olt. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat, de 69 de ani, din municipiul București, care ar fi abandonat cele 8 exemplare canine.

Acesta a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor art. 6, alin. 2, lit. f) din Legea 205/2004 privind protecția animalelor, cu amendă în valoare de 12.000 de lei, exemplarele canine fiindu-i încredințate pentru a fi alăptate de către femela-mamă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, acestuia i-au fost prelucrate prevederile legii în domeniul protecției animalelor. Polițiștii Biroului Pentru Protecția Animalelor trag un semnal de alarmă cu privire la săvârșirea unor astfel de fapte și atenţionează cetățenii că abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea şi îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical.

Recomandăm cetățenilor să manifeste grijă față de animale, să le asigure un adăpost corespunzător, cantități suficiente de apă şi mâncare, întrucât toţi deținătorii de animale au obligaţia legală de a lua măsurile necesare astfel încât să evite orice suferinţă ce ar putea fi provocată acestora”, conform IPJ Olt.

Politica