duminică, septembrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Sondaj la comanda PNL: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, în turul II al alegerilor prezidențiale

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ar urma să își dispute turul doi al alegerilor prezidențiale, potrivit unui sondaj realizat la comanda PNL. Şi în privinţa alegerilor parlamentare, PSD se află pe primul loc, cu 31%, urmat de Partidul Naţional Liberal, cu 22% şi de AUR, cu 14%, potrivit News.ro.

Sondajul a fost realizat de The Center for International Research and Analyses (CIRA), în perioada 24.08.2024 – 30.08.2024. 

Potrivit sondajului comandat de PNL, în privinţa intenţiilor de vot la alegerile prezidenţiale, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, se află pe primul loc, cu 25% din voturi, Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, pe locul al doilea, cu 16%, în timp ce Mircea Geoană, candidat independent, ar fi pe locul al treilea, cu 14%.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Liderul AUR, George Simion, şi Elena Lasconi, preşedinta USR, ar fi la egalitate, cu 13%, iar Diana Şoşoacă, preşedinta S.O.S, ar primi 11%. Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, ar luat 3%, Ludovic Orban din partea Forţa Dreptei, 1%, iar Cozmin Guşă, ca independent, 1%.

La întrebarea cu ce partid veţi vota la alegerile parlamentare din 1 decembrie, sondajul arată că pe primul loc se află Partidul Social Democrat, cu 31%, urmat de Partidul Naţional Liberal, cu 22% şi de AUR, cu 14%. USR ar primi 13% din voturi iar S.O.S, partidul Dianei Şoşoacă, 10%.

UDMR ar lua 5% din voturi, Forţa Dreptei, REPER şi PMP având 1% iar alte partide – 2%.

Volumul eşantionului a fost de 1099 de subiecţi iar metoda culegerii- Face-to-Face, pe teren, la domiciliul respondenţilor. Marja de eroare este de +/- 3%.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, s-a arătat convins miercuri seară că se va afla în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale alături de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Un sondaj CURS din 6-22 august arăta că liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu, respectiv Nicolae Ciucă, ar putea să-și dispute finala alegerilor prezidențiale.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) este deținut de Iosif Buble, proprietar al site-ului stiripesurse.ro și soțul deputatei PSD Diana Tușa.

Cu toate acestea, în unele sondaje de opinie nu este așa de bine situat. Rezultatele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro publicate pe 4 iulie arătau că 26.7% dintre alegători ar vota pentru Mircea Geoană – independent, 17.8% pentru Marcel Ciolacu – PSD , 14.3% pentru Elena Lasconi – USR, iar 13.4% pentru Diana Şoşoacă – SOS Romania (12,5% în mai), în timp ce pentru Nicolae Ciucă – PNL ar opta 11.9%.

Politica