duminică, septembrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

100 de hectare de vegetație uscată au ars la Gușoeni

100 hectare de vegetație uscată au ars vineri, 6 septembrie 2024, până la ora 20.00, în comuna Gușoeni. La locul evenimentului au intervenit forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Drăgășani, cu 3 autospeciale de stingere, 33 de pompieri militari, o autospecială de muncă operativă și un microbuz. S-a acționat cu prioritate pentru protejarea gospodăriilor, concomitant cu operațiunile de stingere.

„Intervenția este îngreunată de suprafață mare pe care se manifestă arderea, de vântul puternic care favorizează extinderea, de uscăciune și de căldură. Nu sunt victime sau locuințe afectate. Suprafața afectată este de aprox. 100 ha. Autospecialele de stingere au protejat gospodăriile din zonă, iar pentru stingerea incendiului s-a acționat pedestru, nefiind posibil accesul autospecialelor.
La ora 21.40 incendiul a fost localizat. Izolat mai ard rămășițe de buturugi, nu mai există risc de propagare la locuințe. Rămân în supraveghere 3 autospeciale și 8 pompieri militari”, au precizat pompierii militari.

Politica