duminică, septembrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Bala, stațiunea din Oltenia unde turiștii vin pentru tratamentele cu nămol sapropelic

România nu duce deloc lipsă de destinații de vacanță. Românii pot fi oricând turiști la ei în țară, mai ales că peisajele sunt o adevărată încântare pentru ochi și suflet.

Cei care aleg să viziteze stațiunele montane se pot bucura de relaxare, un aer curat sau pot beneficia de tratamente cu nămol pentru diminuarea anumitor afecțiuni. În Oltenia exista un astfel de loc, mai ales că turiștii pot beneficia și de tratamente cu nămol sapropelic. Este vorba despre stațiunea Bala.

Situată între Baia de Aramă și Motru, stațiunea dispune, printre altele, de rezerve de apă minerală. Aceste izvoare se regăsesc pe unul dintre afluenții pârâului Râieni – Valea Chiciora. Majoritatea turiștilor care își rezervă cazare în stațiune doresc să beneficieze de tratamentele cu nămol sapropelic, care aduce beneficii aparatului locomotor. Nămolul sapropelic este bogat în substanțe organice și are rolul de a diminua durerile articulare sau cele de genunchi. Conține brom, zinc, sulf și magneziu. Are un conținut de 43,9% apă, scrie gandul.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul stațiunii se regăsește un complex hotelier care, potrivit informațiilor disponibile pe site-ul de booking, dispune de peste 200 de locuri de cazare. Turiștii care vin în stațiunea din Oltenia, aflată la 20 de kilometri de Baia de Aramă, pot beneficia de tratamente cu ape oligominerale, hipotermale, ape minerale sulfuroase.

Politica