duminică, septembrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

VIDEO/Continuă lupta pompierilor mehedințeni cu incendiile de vegetație

Pompierii mehedințeni continuă să se lupte cu incendiile de vegetație din județ. La momentul actual, sunt incendii de vegetație uscată, lăstăriș și fond forestier, pe raza localităților Bâlvănești, Bâlvăneștii de Jos, Schitu de Sus, Șovarna, Ilovăț și Puținei. Pentru a stinge flăcările intervin peste 60 de pompieri cu un ATV și 9 autospeciale de stingere.

„În aceste momente focarele sunt izolate, fără risc de propagare la gospodăriile cetățenilor. Intervențiile sunt dificile, deoarece flăcările se manifestă în zone abrupte, greu accesibile pentru echipaje și focul riscă să se extindă cu repeziciune din cauza uscăciunii avansate.

Pompierii mehedințeni depun eforturi considerabile în această perioadă, parcurgând zilnic pe jos ore întregi, pe temperaturi caniculare, pentru a limita efectele incendiilor de vegetație uscată și fond forestier. Mobilizarea rapidă a efectivelor libere sunt esențiale în gestionarea acestor situații, pompierii reușind să diminueze semnificativ pericolul pentru comunități. Pentru incendierea vegetației uscate, polițiștii din cadrul IPJ Mehedinți au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 83.000 lei”, au precizat cei de la ISU Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pompierii atenționează că arderea vegetației uscate este strict interzisă și se sancționează.

Politica