duminică, septembrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Oltenia rămâne și miercuri sub avertizări de caniculă

Meteorologii au emis un cod galben și un cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, avertizările meteo fiind valabile miercuri în mai multe zone din țară. De asemenea, au emis și un cod galben de caniculă valabil joi, 5 septembrie.

Potrivit ANM, pentru miercuri a fost emis un cod galben de temperaturi deosebit de ridicate, local caniculă și disconfort termic ridicat, valabil în Maramureș, nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul și estul Olteniei și în jumătatea vestică a Munteniei.

Valorile termice se vor menține deosebit de ridicate pentru această dată. Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi în general de 32-35 de grade.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot pentru miercuri, meteorologii au emis și un cod portocaliu în județele Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș și Arad, unde canicula va persista, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

„Temperaturile maxime, deosebit de ridicate pentru această dată, vor fi de 35-37 de grade, iar minimele de 18-22 de grade”, potrivit ANM.

Pentru joi a fost emis un cod galben în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, sudul și vestul Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei, unde valorile termice se vor menține deosebit de ridicate pentru această dată.

Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi curpinse în general între 33 și 35 de grade.

Politica