duminică, septembrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

CSU Craiova, fără jucători în echipa etapei. Rotaru le-a făcut echipă de titlu clujenilor de la „U”

Liga Profesionistă de Fotbal prezintă la finalul fiecărei runde cel mai bun unsprezece. De această dată, CSU Craiova nu a avut nici măcar un jucător în această echipă. Elevii lui Costel Gâlcă au remizat cu Rapid, dar nu au reușit să impresioneze. Pe primul loc în SuperLiga României, fix în fața oltenilor, se clasează U Cluj, unde au ajuns să evolueze mai mulți foști fotbaliști din Bănie, pe care Mihai Rotaru i-a lăsat să plece foarte ușor.

Ovidiu Bic, Dan Nistor și Bogdan Mitrea sunt oameni de bază la U Cluj, iar Ioan Ovidiu Sabău a demonstrat deja că știe să lucreze foarte bine cu jucătorii experimentați.

Iată cum arată echipa ideală a etapei a opta:

PORTAR: Lukáš Zima (Petrolul) – Intervenţiile lui au ţinut neatinsă plasa porţii prahovenilor. A fost al şaselea meci fără gol încasat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

FUNDAŞI:

  • David Maftei (Oţelul Galați) – Tânărul fundaş de bandă al gălăţenilor şi-a trecut în cont prima pasă decisivă în SuperLigă. Este un jucător care merită urmărit cu atenţie.
  • Dmytro Pospielov (Unirea Slobozia) – Fundaşul ialomiţenilor a marcat ambele goluri ale victoriei izbutite de Unirea în duelul nou-promovatelor. A ajuns la patru reuşite, fiind unul dintre golgheterii campionatului.
  • Siyabonga Ngezana (FCSB) – O prestaţie entuziasmantă! Pe lângă golul marcat, primul în SuperLigă, a fost imperial în defensivă.
  • Christopher Braun (FC Rapid 1923) – A consumat multă energie pe durata celor 80 de minute în care s-a aflat pe teren. A înscris şi un gol, al doilea în campionatul curent.

MIJLOCAŞI:

  • Silviu Balaure (FC Hermannstadt) – A punctat de două ori în meciul cu cele mai multe goluri marcate.
  • Ovidiu Bic (Universitatea Cluj) – Trece prin cea mai bună perioadă din carieră. A înscris primul gol din sezonul actual, în care mai are trei pase decisive şi un penalty scos.
  • Ronaldo Deaconu (FC Hermannstadt) – A marcat pentru a doua etapă la rând şi a ajuns la 20 de goluri în SuperLigă, competiţie în care şi-a trecut în cont şi a 27-a pasă decisivă. 

ATACANŢI:

  • Ciprian Deac (CFR 1907 Cluj) – A înscris pentru a doua oară în campionatul curent şi a ajuns la 88 de reuşite pe prima scenă, dintre care şapte în duelurile cu dobrogenii.
  • Aurelian Chiţu (FC Hermannstadt) – Experimentatul vârf transferat de sibieni în vara acestui an a făcut cel mai bun meci sub comanda lui Marius Măldărăşanu. A marcat un gol şi a oferit o pasă decisivă.
  • Alexandru Pop (Oţelul Galați) – A marcat ambele goluri ale gălăţenilor. A ajuns la 14 reuşite în 43 de meciuri disputate în principala competiţie internă.

ANTRENORUL ETAPEI: Ioan Ovidiu Sabău – Studenţii clujeni trăiesc o perioadă de vis! S-au impus în derby-ul cu Dinamo şi rămân în fruntea clasamentului, fiind neînvinşi după opt jocuri.

Politica