duminică, septembrie 8, 2024

Ultima ora

Sport

Polițiști din Olt anchetați

Doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Olt sunt cercetați pentru două fapte care au avut loc în urmă cu câteva luni. Unul ar fi încercat să sustragă un pliculeț în care erau droguri, altul s-ar fi bătut cu un tânăr după ce tânărul a început să-l lovească pe agent.

Din primele verificări, au fost identificate  persoanele, care, la vederea echipajului de intervenție, au devenit agresive, fapt pentru care a fost solicitat sprijinul celorlate patrule aflate în serviciul de ordine și siguranță publică.

La solicitarea datelor pentru identificare, o persoană ar fi lovit, din spate, polițistul, cu pumnul în zona capului, moment în care aceștia s-ar fi agresat reciproc, intervenind colegul aflat în patrulă, folosind echipamentul din dotare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Concomitent cu sosirea patrulei sosită în sprijin, persoanele au fost mobilizate la sol și încătușate.

În urma legitimării persoanelor, a fost stabilită identitatea acestora, ca fiind 2 tineri, de 22 și 24 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt și un tânăr de 24 de ani, din comuna Schitu, Județul Olt.

Ulterior, în urma evenimentului, polițistul agresat s-a prezentat la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a spus IPJ Olt referitor la bătaia dintre agentul de poliție și tânăr.

Al doilea polițist este cercetat pentru că, după ce a confiscat de la un bărbat de 31 de ani din Slatina un pliculeț în care erau droguri, acesta ar fi încercat să ia pliculețul de la cercetări.

”Materialul vegetal-uscat a fost sigilat într-un plic, fiind înaintat către polițiștii din cadrul Serviciului pentru Combaterea Criminalității Organizate Olt.

Cu privire la celelalte aspecte apărute în spațiul public, potrivit cărora un polițist din cadrul Poliției municipiului Slatina ar fi încercat să sustragă pliculețul cu material vegetal-uscat, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a dispus efectuarea de verificări, la momentul producerii evenimentului, rezultatele acestora fiind înaintate organelor abilitate”, a mai explicat Poliția Olt în cazul polițistului care a încercat să sustragă drogurile.

A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, fiind întocmit un dosar penal.

Politica