vineri, octombrie 18, 2024

Ultima ora

Sport

Minerii sunt nemulțumiți de deciziile de recalculare

„Toți sunt afectați de legea pensiilor plecând de la cea masivă făcută la minerii din subteran, la noi și la ceilalți”

Minerii sunt în continuare nemulțumiți de deciziile de recalculare care le-au redus pensiile. Potrivit liderului Federației Naționale Mine Energie, dacă aceștia ar ieși în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea, „nu ar mai deranja sau surprinde pe nimeni”. Deși recalculările au dus la pensii mai mici, reprezentanții Casei de Pensii au asigurat că veniturile lor nu vor scădea, dar nici nu vor crește odată cu pensiile altor pensionari, ci vor rămâne „înghețate” pentru mulți ani, conform Pandurul.

Și în stradă nu știu pe cine mai deranjează și surprinde. Angajații au uitat o chestie. Principala armă a unei federații e greva, dar aceea pe bune, nu aia dirijată de unii să-și regleze treburile într-o parte sau alta”, a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

El a mai subliniat că nu doar minerii au fost afectați de aceste decizii de recalculare a pensiilor, ci și toți cei care au muncit în condiții dificile. Unii dintre aceștia au primit decizii care le-au redus pensiile cu câteva mii de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O să avem o întâlnire cu toate sindicatele din România, din CEO, Uraniu, Hidroserv, minerii din Valea Jiului, pe 17 septembrie. Ne-a venit un sindicat și din Hidroelectrica și toți sunt afectați de legea pensiilor plecând de la cea masivă făcută la minerii din subteran, la noi și la ceilalți care au grupă de muncă în general”, a mai spus Pârvulescu, într-o emisiune la Tele 3.

Politica