joi, octombrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

Reguli mai dure pentru bagajele de mână în avion

Regulile pentru transportul lichidelor în bagajele de mână s-au înăsprit, din nou, pe toate aeroporturile din Uniunea Europeană, începând de duminică, 1 septembrie. Astfel, revine obligativitatea transportului de lichide în ambalaje de maximum 100 de mililitri, scrie digi24.ro care citează Euronews.

Pasagerilor li se va cere, de asemenea, să împacheteze toate recipientele într-o singură pungă de plastic transparentă, cu volumul maxim de 1 litru.

Regulile privind transportul lichidelor, introduse în 2006, fuseseră relaxate și asta pentru că, cea mai recentă generație de scanere permite pasagerilor să transporte dispozitive electronice și lichide fără restricții de cantitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Comisia Europeană pune, însă, la îndoială fiabilitatea acestora și solicită restabilirea temporară a modelului anterior.

Dar, în ciuda primirii pozitive a echipamentelor, Bruxelles-ul a cerut recent revenirea la modelul anterior de limitare a recipientelor cu lichide la 100 de mililitri. Comisia descrie măsura ca fiind „temporară”, dar nu a indicat o dată când se va încheia.

Tehnologia C3 EDSCB, așa cum sunt denumite aceste scanere avansate, afișează imagini tridimensionale de înaltă rezoluție ale conținutului bagajelor în urma scanării CT și poate detecta cu ușurință componente explozive în toate tipurile de produse cosmetice, lichide sau dispozitive electronice.

Prin urmare, pasagerii nu trebuie să deschidă valizele sau să scoată o parte din lucrurile lor, ceea ce poate genera întârzieri, și trebuie doar să treacă printr-un detector de metale. Mai mult, în viitorul apropiat, este foarte posibilă standardizarea dimensiunilor pentru bagajele de mână

Medicamentele și hrana lichidă pentru bebeluși sunt exceptate de la regulile privind lichidele. Noile reguli UE permit ca recipientele cu lichide să rămână în interiorul bagajelor la punctele de control echipate cu scanere noi.

Politica