sâmbătă, octombrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

Alertă în Gorj! Ursoaică cu pui, lângă casele oamenilor

O ursoaică cu pui a fost văzută, luni dimineață, lângă casa unui localnic din comuna Turcinești, Gorj. Bărbatul a alertat imediat autoritățile. A fost emis un mesaj Ro-Alert de avertizare a populației din zonă. La fața locului a ajuns un echipaj de Jandarmi și un echipaj SMURD. Ursoaica a fost probabil speriată de zgomotul făcut de bărbat și a plecat.

„Prezența animalelor sălbatice în zonele locuite poate fi una foarte periculoasă pentru cetățeni. Imediat după primirea apelului și direcționarea echipajelor de intervenție către locul evenimentului, prin intermediul aplicației Ro-Alert a fost transmis un mesaj de avertizare a populației din zonă.

La fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD din cadrul instituției noastre și un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj care au monitorizat zona pentru identificarea animalelor. Cel mai probabil, speriate de zgomotele produse de cetățean, animalele s-au retras în mediul natural.
Atragem atenția că animalele sălbatice pot fi speriate de prezența oamenilor și pot deveni agresive. Dacă vă confruntați cu o astfel de situație, adăpostiți-vă în locuințe, păstrați distanța față de animal și să nu încercați să-l fotografiați sau să îl hrăniți”
, spun pompierii gorjeni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica