joi, octombrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

Gorjence înșelate prin metoda „accidentul”

Speriate că rudele lor au suferit accidente și au nevoie de îngrijiri medicale, câteva gorjence s-au lăsat înșelate de doi indivizi care le-au cerut bani. Este vorba despre un bărbat de 29 ani, din Târgu Jiu, și unul de 46 ani, din Piatra Neamț, acesta fiind încarcerat la Penitenciarul Arad. Cei doi sunt acuzați de bănuiți de înșelăciune, prin metoda ,,accidentul”, iar instanța a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile în cazul lor.

Potrivit IPJ Gorj, pe 31 august, în jurul orei 03:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați prin apel 112, de un bărbat, că, în urmă cu aproximativ o oră, mama sa, de 79 de ani, din comuna Runcu, sat Valea Mare, ar fi fost sunată pe telefonul fix, de un bărbat care s-ar fi recomandat a fi medic. Acesta i-ar fi spus femeii că fiul său este victima unui accident și are nevoie de o intervenție chirurgicală, cerându-i suma de 17.400 de lei.

La ora 02:50, un bărbat a mers la casa femeii, i-a spus că este asistent medical, a luat banii și a plecat.
„În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, iar în continuarea cercetărilor efectuate de polițiști ai Biroului de Investigatii Criminale Târgu Jiu, la data de 31 august a.c., aceștia au depistat în flagrant delict un bărbat, de 29 de ani, în timp ce se deplasa cu autoturismul în localitatea Bârsești, având asupra lui întreaga sumă de bani de care a deposedat-o pe femeie, banii fiind recuperați în totalitate și restituiți persoanei de drept”, arată IPJ Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ulterior, oamenii legii au făcut percheziții la o locuință din Târgu Jiu și la penitenciarul Arad și i-au luat la audieri pe cei doi suspecți. Potrivit Poliției, bărbatul de 46 ani gestiona activitatea infracțională din Penitenciarul Arad, folosindu-se de un telefon mobil.
În urma anchetei, polițiștii au reușit probarea altor 4 acte materiale de înșelăciune în formă continuată, săvârșite de cei doi bărbați.
„La data de 10 august 2024, o femeie, din Lelești, a formulat plângere penală cu privire la faptul că în seara aceleiași zile, în jurul orei 23:00, în timp ce se afla la domiciliul său, a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută, care, inițial s-a prezentat ca fiind fiul său, care i-a relatat că s-ar fi lovit în cădere în baie, iar în același context, a vorbit cu un alt bărbat, care s-a recomandat a fi medic și i-ar fi spus femeii faptul că acesta necesită o intervenție chirurgicală, fapt pentru care i-a solicitat o sumă de bani ce urma să o ridice de la domiciliul acesteia.
La data de 12 august a.c., un bărbat, din Peștișani, a formulat o plângere penală cu privire la faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 02:00, în timp ce se afla la domiciliu, a fost contactat telefonic de o persoană necunoscută, ce s-ar fi recomandat a fi medic, ocazie cu care i-a solicitat bărbatului o sumă de bani, pe motiv că fiul său necesită o intervenție chirurgicală, întrucât a căzut în baie și s-a lovit la coloană.
Totodată, apelantul care s-a recomandat a fi medic, i-a spus bărbatului că va trimite la domiciliul acestuia un asistent medical, căruia persoana în cauză i-a înmânat suma de 15.000 de lei.
La data de 12 august a.c., o femeie, din Lelești a formulat o plângere, cu privire la faptul că în noaptea de 11 spre 12 august a.c., a fost contactată de o persoană necunoscută ce s-a recomandat a fi fiul său, care i-a relatat faptul că s-a lovit în cădere în baie. Tot în acest context a discutat posibil cu o altă persoană care s-a recomandat a fi medic și i-a solicitat femeii o sumă de bani, pe motiv că fiul său necesită o intervenție chirurgicală costisitoare, bani ce ar fi urmat să îi ridice de la domiciliul femeii.
La data de 19 august a.c., o femeie, din Crușeț, a sesizat polițiștii prin plângere, cu privire la faptul că în noaptea de 18 spre 19 august a.c., în jurul orei 03:00, în timp ce se afla la domiciliul său, a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută ce s-a recomandat a fi medic, ocazie cu care i-a cerut o sumă de bani, întrucât ginerele și fiica sa ar fi suferit un accident de circulație.
Totodată, apelantul care s-a recomandat a fi medic, i-a transmis femeii că va trimite un asistent la adresa de domiciliu a acesteia, pentru a-i da suma de 8.000 de lei, bani pe care femeia i-a remis unei persoane necunoscute”, conform IPJ Gorj.

Politica