vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

PSD şi PNL vor câştiga alegerile parlamentare din Vâlcea

Aproape toţi analiştii politici locali spun că poate doar AUR va reuşi să obţină direct un mandat de deputat (în Vâlcea) dintre partidele mici (AUR, USR, SOS ,UDMR) ce au şanse să intre în Parlament.

Alegerile din 1 Decembrie vor fi de fapt tot o bătalie dusă între organizaţiile judeţene ale PSD şi PNL, așa cum au fost şi alegerile din 9 iunie.

De data aceasta cele două formaţiuni au şanse să-şi împartă egal cele două mandate de senator şi să obţină acelaşi număr de mandate de deputat ca în prezent. Adică PSD -3 şi PNL- 2.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La redistribuire partidele mici nu au şanse de a obţine mandate de senator decât în judeţele mari, unde există mai multe mandate. Şi la deputaţi va fi greu pentru USR sau SOS să prindă un loc în Vâlcea. Aproape imposibil.

Dar principalul atu al social democraţilor şi liberalilor vâlceni nu îl reprezintă numai structurile locale şi numărul de primari din judeţ.

Cele două formaţiuni au avut în actualul mandat un grup foarte bun de parlamentari care s-au implicat în elaborarea unor legi foarte importante.

La liberali deputaţii Cristian Buican şi Laurenţiu Cazan sunt deja cunoscuţi la nivel naţional pentru legile lor privind punctele gastronomice şi scoaterea păcănelelor din localităţile sub 15 mii de locuitori (asta pe lângă alte legi), iar senatorul Claudia Banu a fost extrem de eficientă în înăsprirea legislaţiei privind pedepsele vinovaţilor de infracţiuni sexuale, de hărţurie şi de violenţă domestică.

Iar social democraţii Bogdan Constantin Matei (senator) şi Daniela Oteşanu, Eugen Neaţă şi Ştefan Ovidiu Popa (deputaţi) au reuşit să emită împreună, separat sau cu alţi colegi din Parlament un număr impresionat de proiecte legislative multe promulgate ca legi de preşedinte cu beneficii directe a unui  număr foarte mare de români şi vâlceni.

Aceşti oameni au ce să spună electoratului în campania electorală. Liderii şi activiştii celor două partide pot reaminti direct pe teren sau cu ajutorul mase mediei locale realizările parlamentare care nu sunt poveşti sau intenţii ca la alte partide, ci sunt legi deja aplicate.

Politica