vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Piața Veche din Craiova, subiect tensionat în Consiliul Local: „Au dat foc aurolacii la chioșcuri”

Piața Veche din Craiova urmează să fie transformată într-un fan zone, ce va cuprinde și săli de sport, pentru scrimă și box. Acest subiect a stârnit tensiuni în ședința de Consiliu Local, de joi, unde nu toată lumea a fost de acord cu o astfel de inițiativă, despre care se vorbește de ani de zile. Unii consilieri au explicat faptul că sunt craioveni care nu vor să renunțe la un loc istoric pentru oraș și că sunt arhitecți care se opun unei noi construcții, în acea zonă.

După părerea mea, Piața Veche nu poate fi altceva decât un punct de atracție turistică, un punct turistic, ce să cuprindă tot ceea ce este în acea zonă. Avem suficiente săli, avem complexul Oblemenco. Se construiește altă sală în oraș. Eu cred că la Piața Veche ar trebui întregită imaginea centrului vechi al Craiovei. Există chiar și un ONG care a fost făcut să oprească acest proiect”, a spus consilierul local Marinel Florescu.

Cezar Drăgoescu și-a exprimat și el îngrijorarea față de proiectul pe care Primăria Craiova vrea să îl facă, fix pe locul în care este Piața Veche: „Noi consilierii suntem reprezentanți ai cetățenilor. Cred că toți știm că zona respectivă trebuie să fie reîmprospătată. Însă, având în vedere că a fost o petiție unde s-au strâns peste 2000 de semnături. Ar trebui ca proiectul să fie supus unei dezbateri publice reale. Dacă întrebăm cetățenii sau alte organizații, poate aflăm că ar exista o utilitate mai bună. Având în vedere faptul că sunt mii de oameni care vor altceva acolo, eu sugerez că cel mai înțelept ar fi să facem dezbateri și să vedem care este soluția optimă. Acesta este rolul nostru, să fim vocea cetățenilor, să îi reprezentăm”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lia Olguța Vasilescu a intervenit și a lămurit situați. Primarul orașului explică faptul că, momentan, este vorba despre exproprierea terenurilor pe care este Piața Veche. Autoritățile locale se văd nevoite să facă această mișcare, pentru că, altfel, în acea zonă ar urma să se construiască un bloc turn.

Acolo este vorba despre un teren, care nu aparține municipalității, decât într-o mică măsură. Restul aparține unor privați. Noi acum vorbim dacă vom face sau nu exproprierea. Un cetățean a spus că vrea să facă un blocde P+10 acolo. Noi ne-am sesizat, ca să salvăm acea zonă, ca sa nu mai apară un bloc. Nu avem ce să salvăm de acolo. Mai erau trei chioșcuri și la unele le-au dat aurolacii foc. Acum 100 de ani exista o zonă de teren unde își puneau piețarii marfa pe jos. Noi am încercat să facem, pornind de la o ideea a dumneavoastră, când ne-ați spus că în altă țară existau zone deschise, cu piețe volante. Avem și noi o listă mare de semnături, de la sportivi cu performanțe în orașul nostru, care vor să aibă o sală de sport.

Acest fan-zone nu va avea parte acoperit. Etajele 1 și 2 vor fi pentru săli de sport, pentru scrimă și box. Sportivii le vor. Nu pot să aibă competiții nici la Sala Polivalentă și nici la Sala nouă, pentru că nu sunt prevăzute pentru astfel de competiții. Ne spuneți că sunt arhitecți care se opun, dar sunt și arhitecți care vor. Acest subiect a apărut în planul meu electoral și oamenii m-au votat. Așa ziceau și de stadion, că vine Olguța să demoleze Oblemenco. Dar iată, că noi nu am construit nimic urât. Noi facem acum o expropriere. Dacă nu o facem, acolo se va construi un bloc. Nu am cum să împiedic acest lucru. Voi fi obligată să aprob construirea acelui bloc”, a explicat Lia Olguța Vasilescu.

Politica