duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Prioritățile liberalilor pentru sesiunea parlamentară de toamnă

Grupul Parlamentar al Partidului Național Liberal (PNL) din Camera Deputaților își definește clar prioritățile legislative pentru sesiunea de toamnă a anului 2024, angajându-se să promoveze o serie de măsuri esențiale care vizează protejarea cetățenilor, stimularea economiei și consolidarea statului de drept. Obiectivul principal al PNL este de a transforma aceste priorități în legi care să aducă beneficii concrete pentru toți românii.

1.      Neimpozitarea pensiilor cu valoarea până la 3000 lei

2.      Eliminarea dublei impozitări a acumulărilor la Pilonul II de pensii

Policlinica Buna Vestire Craiova

3.      Amendamentul liberal – fără creșteri de taxe și impozite  sau impozite/ taxe noi în legea bugetului de stat pentru 2025

4.      Menținerea cotei unice pentru o perioadă de 10 ani de la intrarea în vigoare a propunerii legislative liberale, aflate în procedură parlamentară

5.      Sprijinirea studenților care studiază în străinătate și se întorc în țară

6.      Eliminarea publicității la jocurile de noroc

7.      Măsuri de sprijin pentru profesiile liberale

8.      Înăsprirea legislației penale pentru protejarea copiilor față de abuzurile celor care îi au în grijă

9.      Adoptarea priorităților legislative ale deputaților și senatorilor din  grupurile parlamentare PNL cât și prioritățile miniștrilor liberali (de exemplu legea referitoare la taxele de timbru, cea referitoare la notarii publici sau cea referitoare la consilierii de probațiune)

10.  Măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor europene

11. Programul Național de Redresare și Reziliență rămâne prioritate a Grupului Parlamentar PNL din Camera Deputaților.

Prioritățile legislative ale PNL pentru sesiunea de toamnă 2024 reflectă angajamentul ferm al partidului de a proteja interesele cetățenilor, de a asigura stabilitatea economică și de a construi un viitor mai bun pentru România. Transformarea acestor priorități în legi în vigoare este esențială pentru a răspunde nevoilor reale ale românilor. A vota împotriva acestor proiecte legislative înseamnă a vota împotriva intereselor cetățenilor. PNL rămâne hotărât să continue să lupte pentru valorile și principiile care au ghidat acest partid de-a lungul istoriei sale.

Politica