luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Generalul Nicolae Ciucă nu va fi votat preşedinte de armata din Vâlcea

Sunt pline reţelele sociale de înregistrări cu bâlbele, informaţiile inexacte, gafele „ostaşului din slujba ţării” ajuns, nici el nu ştie cum, lider la liberali, senator, premier şi candidat la preşedenţie.

Dar nu imaginea acestui monument al oportunismului îi deranjează cel mai tare pe militarii din rezervă şi retragere vâlceni care au avut mai multe întâlniri în ultimele două săptămâni.

Şi ei, dar şi cei mai tineri ofiţeri şi subofiţeri aflaţi încă în activitate, ştiu bine cum şi-a clădit cariera militară ostaşul Ciucă folosind relaţiile tatălui său care a fost ani buni şoferul comandantului armatei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Toţi cei ce au lucrat ani în şir în armată au venituri mici, nemajorate de mulţi ani. Sunt pensionari care nu au primit un leu la pensie în plus de peste  10 ani şi domnul Ciucă, beneficiarul unei pensii de lux, nu a făcut nimic pentru ei. Iar acum cu noua lege a pensiilor milioane de bărbaţi sunt afectaţi. Serviciul militar perioadă în care au lipsit de acasă şi au tras cu dinţii pentru a supravieţui este considerat perioadă necontributivă. Mii de militari angajaţi pe bază de contract nu au vechime pentru a primi pensie militară, dar pierd şi la pensia civilă ani buni lucraţi pentru ţară.

Aceeaşi ţară al cărei slujbaş se consideră domnul Ciucă în cartea sa, pe care nu a lansat-o încă, dar căreia îi face publicitate, de milioane de euro din banul public.

Ofiţerii superiori ieşiţi la pensie acum peste 10-15 ani s-au trezit cu gradele naţionalizate. Pensiile lor nu reprezintă nici măcar 70 la sută din solda unui grad similar aflat în funcţie.

Noua lege, din care inclusiv ministrul Simona Bucura Oprescu nu înţelege nimic, nu are măcar un singur articol legat de pensia acestor oameni ce au lucrat în mine, canal, căi ferate, agricultură, metrou şi Transfăgărăşan ani buni construind practic infrastructura acestei ţări.

Din discuțiile purtate cu lideri sindicali ai pensionarilor militari, dar şi cu pensionari din toate categoriile militare din Vâlcea este clar că această „armată tăcută” este atât de revoltată pe indiferenţa generalului, încât nu l-ar vota nici pentru postul de portar la Muzeul Militar.

Politica