miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Trei medalii de aur și două de bronz pentru elevii români, la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică seniori – IOAA 2024 Brazilia

Elevii români s-au întors acasă, de la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică – IOAA 2024 din Brazilia, cu trei medalii de aur și două de bronz. Anunțul a fost făcut, pe Facebook, de inspectorul școlar general adjunct din Suceava, Petru Crăciun, unul din profesorii care au pregătit lotul.

Un elev din cei cinci din lotul național este de la liceu de stat, mai exact de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca.

Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică (IOAA) seniori s-a desfășurat în perioada 17-27 august 2024 în orașele Vassouras și Barra do Piraí, statul Rio de Janeiro, Brazilia, conform sursei citate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La competiție au participat 53 de țări.

Medalii de aur:

  • Mendelsohn M. Mendel Emanuel, clasa a XI-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București (ICHB)
  • Ciocârlan F. Mihai Bogdan, clasa a X-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București
  • Voicu C. Teofil, clasa a XII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca

Medalii de bronz:

  • Stănoiu M. Ioana, clasa a XI-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București
  • Bichir R. Teodor, clasa a X-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București

Echipa a fost coordonată de către profesoara Elisabeta Ana Naghi, inspector de Matematică în Ministerul Educației, de profesorul dr. Petru Crăciun de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Suceava și de reprezentanți ai Consiliului Internațional al IOAA, se mai arată în postarea citată.

Competiția a constat în susținerea a 4 probe: teoretică, observații de noapte pe cer și Sky map, planetariu și analiza datelor.

Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică (IOAA) juniori 2024, la a treia ediție, va avea loc în octombrie în Nepal, conform site-ului competiției, scrie edupedu.ro Anul trecut, la IOAA juniori din Grecia, România a obținut trei medalii de argint și două de bronz. Au participat adolescenți din 14 țări.

Politica