sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Stănescu: „Vremea preşedinţilor care dezbină a trecut”

Reconfirmat secretar general al PSD, senatorul de Olt, Paul Stănescu spune că vremea președinților care au mizat pe ură și care dezbină a trecut, iar Marcel Ciolacu va fi un președinte al tuturor românilor chiar dacă nu este „un om perfect”.

Paul Stănescu a afirmat, sâmbătă, la congresul PSD, că partidul are cel mai bun candidat pentru președinția țării.

„Acest președinte va fi Marcel Ciolacu și va fi un președinte consensual, echilibrat și cu frică de Dumnezeu. Pentru că vremea președinților care dezbină, care au mizat pe ură, care au fost inventați de jocurile de culise și de înțelegerile dintre partidele de dreapta a trecut. Marcel Ciolacu nu va fi un președinte al coalițiilor și al blocurilor politice. Va fi unul al românilor. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Îl știu bine pe Marcel Ciolacu, președintele nostru, și pot să vă spun sigur că nu este un om perfect, dar este unul de cuvânt. Nu este un om ales de Dumnezeu, dar este un om cu frica lui Dumnezeu. Nu este un om care se închide într-un turn de fildeș, ci este unul căruia îi place să fie aproape de oameni. Știu sigur că nu va lua instituția prezidențială pe persoană fizică, pentru că știm cu toții că nu a făcut așa nici cu partidul. Marcel a făcut multe sacrificii personale pentru munca de partid. Iar atunci când a trebuit să facă schimbări radicale în PSD, a luat asupra sa toate criticile, pentru a permite înnoirea și reformarea. Pentru toate acestea, eu îi mulțumesc lui Marcel, la fel cum vă mulțumesc și fiecăruia dintre voi și colegilor mei din echipa de conducere.

Și vreau să vă mai spun un lucru! Cum am reușit împreună să readucem partidul pe prima poziție, din care am câștigat categoric ultimele alegeri, tot așa împreună avem datoria de a-l susține pe Marcel Ciolacu să devină președintele României, președintele tuturor românilor!

La fel cum a unit partidul nostru într-un moment dificil, marcat de dezbinare și slăbiciune, tot așa sunt convins că președintele nostru îi poate reuni pe români! Știu că el este singurul lider capabil să pună capăt dezbinărilor și slăbiciunilor pe care le trăiește acum România. Pur și simplu pentru că așa este el, un om echilibrat, care știe că prin consens, nu prin conflict, românii au de câștigat.

Iar ca lucrurile să fie cât se poate de clare, vă spun fără nicio urmă de îndoială: eu îl susțin total pe Marcel Ciolacu pentru un nou mandat de președinte PSD, dar și în viitoarea campanie prezidențială. Nu doar pentru că este prietenul și camaradul meu, ci mai ales pentru că am convingerea că va fi un foarte bun președinte pentru România!

Și vă îndemn și pe voi să faceți același lucru pentru că acum urmează votul pentru alegerea sau mai precis realegerea președintelui nostru de partid. Iar după Congres, trebuie să ne mobilizăm așa cum doar PSD știe să o facă, astfel încât Marcel Ciolacu să devină președintele tuturor românilor”, a declarat senatoru de Olt.

Tot sâmbătă, secretarul general al PSD a afirmat că premierul Marcel Ciolacu va putea rămâne liderul partidului și dacă nu va câștiga alegerile din decembrie,

„Eu cred că Marcel Ciolacu – dacă mă întrebaţi pe mine, că sunt subiectiv – cred că Marcel Ciolacu, indiferent de rezultat, poate să rămână în continuare preşedintele PSD, pentru că momentul la care Marcel Ciolacu a preluat PSD a fost unul foarte greu. Eram aproape în disoluţie. (…) Ne dorim ca în continuare să fim în coaliţie cu PNL, pentru că ce se întâmplă astăzi pe mapamond… sunt lucruri grave, foarte grave. (…) Nu cred că PNL se va retrage de la guvernare. Nu cred acest lucru”, a afirmat Stănescu.

Politica