duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

8 euro. Taxa pentru farfuria goală

O întâmplare petrecută într-un restaurant din Europa a dat naștere la numeroase discuții. Mai exact, un client a fost pus să plătească 8 euro în plus pentru farfuria goală pe care a primit-o pentru a împărți aperitivul cu soția lui, relatează digi24.ro care citează Heute.

Cuplul de vienezi își programase să ia cina la „Okto Dining” – un restaurant elegant situat pe malul lacului Wörthersee, în sudul Austriei. A comandat mai multe feluri de mâncare, câteva Aperol Spritz și o bere. Cei doi au hotărât să împartă aperitivul, o porție de tartar de vită – 32 de euro – și au solicitat personalului localului să le aducă încă o farfurie.

Momentul surprizător s-a petrecut atunci când a sosit nota de plată – în total, 119 euro, dintre care 8 euro pentru farfuria goală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cuplul a postat factura primită de la restaurant pe rețelele de socializare, iar reacțiile produse au fost numeroase.

„Carintia este o bijuterie în turismul austriac cu numeroasele sale lacuri și munți. Cele mai multe restaurante oferă prețuri pentru toate portofelele, dar sunt și câteva oi negre”, a fost comentariul pe care l-au făcut cei doi vienezi.

„Fără cuvinte. Este cu adevărat pervers!” „Wörthersee ar trebui să devină un lac-fantomă” sau „Probabil e o glumă proastă”, sunt câteva dintre părerile celor care au comentat, dar au existat și unele contrare: „Teoretic e justificat, fiecare loc la masă valorează la fel și serviciul este plătit prin consum”.

Chef Toni Mörwald, unul dintre cei mai importanți oameni din domeniul HoReCa din Austria, a explicat că farfuria suplimentară pe care a primit-o cuplul a fost ulterior spălată și că acest serviciu trebuie plătit.

”Nu suntem un supermarket, unde se vând doar produse, suntem furnizori de servicii. 36 de euro, cât e valoarea unei amenzi pentru aprcare, e exagerat? Atunci când vine vorba de un dentist sau de un avocat nimeni nu-și pune problema dacă prețul plătit e corect. Serviciul nostru are o anumită valoare”, a argumentat acesta.


Politica