vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Mai multe accidente grave pe drumurile Oltului

Numărul accidentelor rutiere produse în județul Olt este în creștere. Și numărul victimelor a crescut.

Potrivit unei informări a Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Olt, în primele 7 luni ale acestui an, s-au produs 63 de accidente grave, cu 9 mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut. 19 persoane au murit în aceste accidente, în creștere cu un deces față de primele 7 luni ale anului 2023.
„Principalele cauze generatoare de producerea accidentelor rutiere grave, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2024, sunt prezentate statistic, după cum urmează: viteza neadaptată la condițiile de drum – 19,04%, indisciplina pietonilor – 12,69%, indisciplina bicicliștilor – 11,11%”, menționează IPJ Olt.

Pentru a preveni producerea accidentelor, în primele 7 luni ale anului 2024, poliţiştii rutieri au organizat 201 acţiuni, din care 176 cu efective proprii şi 25 cu alte formaţiuni de poliţie sau în colaborare cu reprezentanţi ai altor instituţii ori ai societăţii civile.
„În cadrul activităților desfășurate pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, au fost înregistrate 296 de infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice (cu 4 mai multe față de perioada corespondentă). Pentru abaterile constatate, polițiștii rutieri au aplicat 24.059 de sancţiuni contravenţionale (-963), iar ca măsură complementară au reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, 4.333 de permise de conducere (+207) şi au retras 1.360 de certificate de înmatriculare (+55)”, arată IPJ Olt.
Polițiștii olteni spun că vor continua acțiunile în trafic, iar „la nivelul inspectoratului a fost demarată o campanie cu caracter preventiv, implementată, într-o primă fază, până la finalul anului 2024, ce se adresează participanților la trafic din mediul rural, direcționată, în principal, către categoriile de participanți ce prezintă un risc crescut de a genera producerea de accidente rutiere (pietoni, bicicliști, căruțași, etc)”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, în cadrul unei conferințe de presă, comisarul șef Cristian Tița, șeful Serviciului Rutier Olt, a anunțat că, după autospecialele BMW primite anul trecut și cele două motociclete BMW primite anul acesta, în dotarea polițiștilor rutieri din județ au intrat și mai multe aparate DrugTest, ultimele două, chiar în această lună, conform evenimentdeolt.ro. În total, la Serviciul Rutier Olt, sunt 15 aparate Drager DrugTest, iar în trafic polițiștii rutieri olteni au efectuat puțin peste 270 de testări antidrog ale șoferilor opriți pe drumurile publice care tranzitează județul, mai scrie sursa citată. Numărul testărilor pozitive a fost de 15, însă până acum s-a primit confirmare pentru o singură probă, restul rezultatelor fiind încă așteptate.

Politica