vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Ce caută craiovenii pe internet în 24 de ore și câte răspunsuri primesc

Rețelele de socializare au devenit aproape indispensabile pentru români, indiferent de vârstă. În țară, Facebook-ul încă este la modă și este folosit în diferite moduri. În Craiova, oamenii au reușit să formeze o cumunitate care include peste 60.000 de persoane, pe cel mai accesat grup de Facebook al orașului, „Ești din Craiova dacă”.

Pe acest grup, pe lângă informații despre evenimentele din oraș, craiovenii se sfătuiesc în legătură cu mai multe probleme, caută diferite servicii sau își spun of-ul când vine vorba de subiecte mai delicate. Aproape fiecare întrebare postată primește minim un răspuns, în timp ce altele au sute de reacții. Trecând în revistă o listă scurtă de 10 întrebări, postate de marți, la ora prânzului, și până miercuri, la aceeași oră, se poate observa clar faptul că rețelele sociale au devenit una dintre principalele surse de informare, cel puțin, pentru mulți dintre craioveni.

De exemplu, un bărbat a preferat să întrebe, pe grupul de Facebook, de ce are nevoie de 2 declarații de la 2 vecini, pentru a scoate o persoană decedată de la taxa de salubritate. În 16 ore, el a primit peste 90 de răspunsuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alți craioveni caută diferite servicii, cum ar fi cele oferite de un: lăcătuș, acordeonist, mecanic, make-up artist sau de un stomatolog. Sunt doar câteva exemple de întrebări, pe care oamenii le postează pe cel mai accesat grup de Facebook din oraș. Răspunsurile, de cele mai multe ori, sunt utile și apar în număr cât mai mare. În unele cazuri, ajutorul întârzie să apară, iar persoana care solicită un sfat sau ajutorul este luată peste picior de unii oameni care se consideră mai glumeți.

Un bărbat le-a cerut ajutorul craiovenilor și i-a rugat să îi spună și lui dacă poate face undeva o plângere, în legătură cu un teren lăsat în paragină, pentru că locuiește în vecinătate și este afectat de șerpii care migrează la el în curte: „Buna seara,am și eu o rugăminte, știe cineva unde se fac sesizări privind un teren care nu a fost curățat niciodată de boscheți și iarba ca îmi intra șerpii în curte,este un teren pe care nu este construit nimic ,va rog frumos dacă cineva poate sa îmi spună unde trebuie sa merg,va mulțumesc !”.

O tânără care locuiește în Craiova a cerut un sfat, în legătură cu un miros puternic, ce îi dă motive de îngrijorare seara: „Bună seara. Știți cumva ce se întâmplă seară de seară de vine miros de creolină cîte o dată mai puternic cîte o dată mai puțin dar miroase destul de mult timp. Miroase cam de vreo luna de zile. Mulțumesc pentru răspuns”.

Politica