duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Polițiștii mehedințeni, acțiuni pentru siguranța comunității

Polițiștii au testat peste 55 de șoferi cu aparatura din dotare

În ultimele 24 de ore, polițiștii din județul Mehedinți au desfășurat acțiuni ample pentru menținerea ordinii publice, respectarea legislației rutiere și prevenirea consumului de substanțe interzise. Aceste demersuri au vizat, de asemenea, depistarea persoanelor urmărite și verificarea siguranței în trafic.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au testat peste 55 de șoferi cu aparatura din dotare, pentru a verifica prezența substanțelor psihoactive și a alcoolului în aerul expirat. Totodată, au fost legitimate 126 de persoane prin intermediul aplicației e-DAC și verificate aproximativ 131 de mașini.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 102 amenzi, cu o valoare totală de aproximativ 56.000 de lei. Polițiștii au identificat și eliminat din trafic 6 șoferii considerați periculoși, le-au suspendat dreptul de a conduce și au oprit 3 masini de la circulație, retrăgându-le certificatele de înmatriculare până la remedierea problemelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un exemplu relevant al acțiunilor întreprinse a avut loc pe 19 august, la ora 23:55. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit în trafic un bărbat de 37 de ani, din comuna Izvoru Bârzii, care conducea un autoturism pe bulevardul I.C. Brătianu. Testat cu aparatul alcooltest, acesta a prezentat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar cercetările continuă.

Politica