duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Mii de persoane, despăgubite în urma vaccinării anti-COVID

Peste 14.000 de oameni au rămas cu sechele în urma vaccinului

Mii de cetățeni britanici au solicitat și, în unele cazuri, au primit despăgubiri de la guvernul britanic, invocând efecte adverse grave cauzate de vaccinarea împotriva COVID-19.

Plățile au fost acordate pentru afecțiuni, inclusiv accident vascular cerebral, atac de cord, cheaguri de sânge, inflamație a măduvei spinării și paralizie facială. Aproape 14.000 de oameni din Marea Britanie au solicitat plăți de la guvern pentru presupuse prejudicii cauzate de vaccinurile Covid, arată noile cifre, analizate de Telepraph.

Aproximativ 97% dintre revendicările acceptate se referă la sechelele apărute după vaccinarea cu AstraZeneca, în timp ce restul sunt pentru vaccinurile Pfizer sau Moderna. De la înființarea schemei de plată a daunelor din vaccin (VDPS) în 1979, au fost primite aproximativ 16.000 de cereri, dar majoritatea au fost în contextul pandemiei COVID-19.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Seb Sanders, campionul britanic la curse de cai, a luptat în numele soției sale, Leona, care a fost lăsată în spital după trei vaccinuri de Covid, dar nu au avut câștig de cauză. Doamnei Sanders, în vârstă de 52 de ani, care suferea de boala autoimună rară, granulomatoză – care provoacă inflamarea vaselor de sânge – i s-a spus că vaccinul nu va interfera cu starea ei și, dacă este ceva, ar fi ineficientă, din cauza sistemului imunitar afectat.

Ea a avut primul vaccin AstraZeneca în februarie 2021, urmat de un booster în aprilie.

La doar o zi sau două după ce s-a prăbușit în baie, piciorul ei stâng a cedat”, a spus Sanders, care este acum expert pentru Sky Sports Racing.

Cu toate acestea, starea doamnei Sanders sa deteriorat rapid după un al treilea vaccin – de data aceasta Pfizer – în decembrie, când paralizia a început să se ducă în sus de la picioare. Ea a fost internată la Spitalul Addenbrooke din Cambridge, unde o scanare a evidențiat mielita transversală, o umflare a măduvei spinării, care este un efect secundar cunoscut al vaccinului.

Politica