marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Finanțare pentru campusul școlar de la Trișcu

Contractul de finanțare pentru realizarea unui campus sportiv școlar la Liceul cu Program Sportiv “Petrache Trișcu” din Craiova a fost semnat. Este vorba despre o investiție de peste 40 milioane lei, prin care vor fi create, între altele, săli de studiu, de karate, judo sau lupte.

„Am semnat împreună cu ADR Sud-Vest Oltenia contractul de finanțare pentru construirea unui campus sportiv școlar la Liceul cu Program Sportiv “Petrache Trișcu”. Cu o finanțare din fonduri europene de peste 8 milioane de euro, investiția presupune reabilitarea și dotarea unui corp de construcție ce aparține liceului și care include amenajarea unui cămin cu 15 camere cu grupuri sanitare proprii, din care o cameră pentru elevii cu dizabilități, cantină și o sală mese cu o capacitate de 60 locuri, bibliotecă, cabinet asistență psihopedagogică, sală studiu, sală judo, sală lupte cu o capacitate de 25-30 elevi simultan și o sală karate cu o capacitate de 20 elevi simultan.

Ne dorim să atragem cât mai multe fonduri europene pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din Craiova, în acest sens fiind semnat în luna mai a acestui an și un contract de finanțare pentru realizarea unui campus școlar la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova”, a menționat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Finanțarea este asigurată prin Programul Regional Sud –Vest Oltenia 2021-2027. Valoarea acestuia se ridică la peste 40 milioane lei, din care finanțarea nerambursabilă se ridică la aproape 37 milioane lei.

Conform proiectului “Îmbunătățirea infrastructurii educaţionale prin înființarea unui campus școlar la Liceul cu Program Sportiv “Petrache Trişcu” din municipiul Craiova – EDU PRO SPORT CRAIOVA” aprobat luna trecută de consilierii locali, investiția presupune „reabilitarea și dotarea unui corp de construcție ce aparține liceului și care presupune amenajarea a: 15 camere de dormit cu grupuri sanitare proprii pentru elevi (6 la parter și 9 la etaj), din care 1 cameră pentru elevii cu dizabilităț, 1 cantină alcătuită din bucătărie, 2 oficii bucătărie și o sală mese cu o capacitate de 60 locuri, 1 bibliotecă, 1 cabinet asistență psihopedagogică, 1 sală studiu, 1 sală judo la parter, 1 sală lupte cu o capacitate de 25-30 elevi simultan la etaj, 1 sală karate cu o capacitate de 20 elevi simultan la etaj și o spălătorie și o călcătorie la parter”.

V.I.

Politica