marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Angajații Spitalului Orșova, în grevă japoneză

Angajații Spitalului Municipal Orșova au declanșat greva japoneză, nemulțumiți de faptul că organigrama unității medicale nu a fost aprobată de mai bine de doi ani, după cum afirmă managerul Adrian Cican.

Din acest motiv, sunt salarii care nu pot fi crescute. Cican vorbește de încălcări ale legii. Acuzațiile sunt aduse consiliului local.

„Este o situație care se perpetuează de 2 ani și 2 luni. Din păcate, acum, lucrurile sunt mult mai grave. Până la data de 30 iunie, am avut termen, prin Legea 296, pentru aprobarea noilor organigrame și a statelor de funcții, prin care se desființează birourile din cadrul spitalelor și  se constituie sub forma unor servicii. Spitalul, primarul și Ministerul Sănătății au întreprins părțile lor/obligațiile lor, iar ultimul pas trebuia întreprins de Consiliul Local – ar fi trebuit votată o hotărâre de consiliu local, prin care se s-ar fi aprobat noua organigramă. Ce este mai grav este faptul că aleșii locali (majoritatea din Consilul Local, formată din PSD și PRO România) ne obligă, în felul acesta să încălcăm legea, în sensul în care avem 27 de angajați (dintre care 7 medici) care au câștigat o treaptă superioară în cadrul profesiei și, prin neadoptarea acestei hotărâri, suntem obligați să îi plătim la fel ca înainte, deși ar fi trebuit să primească mai mult. Practic, suntem obligați să nu îi plătim pe gradațiile respective. Cel mai grav este, de departe, faptul că, neadoptându-se această hotărâre de consiliu local, nu am putut desființa cele trei birouri, așa cum cer legea și Ministerul Sănătății și practic, plătim, în continuare, acei șefi de birou. Pentru ei, este o joacă, dar care, până la urmă, duce la îngrădirea accesului pacientului la servicii medicale, pentru că medicii văd că, la toate spitalele, lucrurile funcționează cum cere legea. La Orșova, Consiliul Local este peste lege”, a declarat, potrivit informatiadeseverin.ro, managerul Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a mai menționat că există „riscul ca, oricând, medicii să plece” din spital.

Politica