joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Olteni amendați pentru comerț ilegal cu câini și maltratare

Mai mulți olteni au fost amendați după ce au fost prinși făcând comerț ilegal cu câini. Alții, pentru că au cupat urechile câinilor. Sancțiunile au fost aplicate în urma unei acțiuni organizată de polițiștii olteni în Osica de Sus. Oamenii legii au vrut să informeze cetățenii cu privire la Legea protecției animalelor.

„În urma verificărilor efectuate și a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.600 de lei, persoanelor care au vândut sau cumpărat animale fără documentele prevăzute de legislația sanitară în vigoare sau celor care nu au putut face dovada identificării animalelor prin microcipare sau alt mijloc de identificare stabilit de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Totodată, au fost constatate și două infracțiuni conform art. 25, alin. 1, lit. a) din Legea 205/2004, constând în aceea că doi proprietari ai unor exemplare canine le-ar fi cupat urechile acestora.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Polițiștii au purtat discuții libere cu cetățenii despre prevederile Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, dar și ale Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, cetățenii fiind informați și despre sancțiunile la care se expun prin nerespectarea acestor acte normative”, transmite IPJ Olt.

Activitățile polițiștilor din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor vor continua și în perioada următoare.

Politica