vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

David Popovici: „E un vis împlinit. Am scris istorie”

David Popovici a făcut declarații după ce a câștigat, luni seară, medalia de aur la proba de 200 metri liber de la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

„E un vis împlinit. Mă bucur foarte tare. Sper să nu încep să plâng. Mă bucur că acum cinci minute am scris istorie şi dacă eu am putut, un băiat obişnuit, doar cu dorinţă arzătoare şi puternică, atunci oricine poate.”, a declarat Popovici la finalul cursei pentru TVR Sport.

David Popovici a recunoscut că a fost o cursă câinoasă, pe ultimii 50 m s-a dat o bătălie în care oricine putea câștiga.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am și avut lacrimi în ochi de emoții, la imn, la interviuri. De la 9 ani am visat la acest moment și m-am pregătit pentru el. Am făcut o cursă bună, dar grea, pe ultimii 50 m am simtit adversarii lângă mine. Vreau să le mulțumesc celor care m-au susținut, dar și celor care nu au crezut în mine. Sunt bucuros, habar nu am ce va fi la 100 m liber! „, a povestit David la zona mixtă, scrie Comitetul Olimpic și Sportiv Român, pe pagina de Facebook.

David Popovici a câștigat, luni seara, medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, la proba de 200 m liber, cu timpul de 1:44:72, după o cursă cu un final dramatic, terminând la doar două sutimi de locul doi.

Este primul titlu olimpic din cariera lui Popovici, care va împlini 20 de ani la 15 septembrie.

În continuare, David va concura la JO Paris 2024 în serii la 100 de metri liber, probă programată marți de la ora 12:17. Semifinalele acestei probe se vor desfășura în cursul serii, în jurul orei 21:30.

În cazul în care Popovici va ajunge din nou în finală, acesta se va lupta pentru o nouă medalie în finala de la 100 de metri liber, care se va desfășura în seara de 31 iulie, de la ora 23:22.

Politica