vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

1.700 de kilograme de articole pirotehnice, confiscate de polițiștii olteni

Un slătinean de 32 ani este acuzat de activități ilegale cu materiale pirotehnice. Oamenii legii au făcut percheziții domiciliare, dar și la sediul firmei bărbatului. Au găsit aproape 1.700 de kilograme de articole pirotehnice.

„Poliţiştii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Slatina, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru activități ilegale cu materiale pirotehnice. În fapt, mandatele de percheziție, dispuse de către Judecătoria Slatina, au fost efectuate la două locuințe ale unui bărbat cercetat pentru „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” și una la sediul unei societăți comerciale, administrată de către acesta, unde ar fi avut loc activitatea infracțională.

Din cercetări, a reieșit faptul că un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din municipiul Slatina, ar fi deținut articole pirotehnice, deși avea suspendat dreptul de a desfășura activități cu astfel de materiale, din luna iunie a acestui an. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un telefon mobil, înscrisuri care privesc posibila activitate infracțională a bărbatului, precum și aproximativ 1.700 de kilograme de articole pirotehnice de diferite categorii(P1, T1, F1-F4)”, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceștia reamintesc că orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

sursa foto: arhivă

Politica