marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Vicențiu Mocanu poate maximiza rezultatele AUR la alegerile parlamentare, dar și prezidențiale din Vâlcea

Mai este destul de puțin timp până la cele trei scrutinuri consecutive ce vor stabili noul președinte al României și noul Parlament.

AUR se află pe un trend ascendent, iar președintele acestui partid, George Simion, luptă pentru a intra în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

 În fiecare județ din țară este o forfotă mare, mulți membrii cu vechime din AUR, dar și oportuniști ce fug din PSD sau PNL ,căutând locuri eligibile  și încercând să obțină nominalizarea drept candidați la parlamentare în fruntea listelor la Camera Deputaților și Senat. Rezultatul final al AUR însă va fi decis în mare măsură de acești candidați.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă partidul lui Simion va reuși să alcătuiască aceste liste dintre cei mai capabili oameni de a aduce voturi, este posibil să ajungem la un scor surpriză pentru AUR. În caz contrar, voturile vor fi aduse în mare parte doar de Simion și vor transforma partidul în unul de mică opoziție.

În Vâlcea omul de afaceri Vicențiu Mocanu a reușit să obțină pe vot politic un scor apropiat de al PNL la alegerile locale din Râmnicu Vâlcea ( PNL- 5 consilieri municipali și AUR- 4 consilieri municipali.) și cel mai bun scor din țară al unui candidat AUR la o primărie de municipiu reședință de județ.

Cu o campanie electorală care a atras și voturi din segmentul de nehotărâți, dar mai ales din segmentul celor ce votau prima dată în viață, Vicențiu Mocanu a avut multe întâlniri cu electoratul aflat la pensie. Și a avertizat acest electorat că întreaga propagandă a PSD legată de creșterea pensiilor  se va transforma în vară și toamnă într-o realitate dură pentru milioane de care se vor vedea aduși la limita sărăciei. Din păcate, previziunile lui Mocanu s-au adeverit.

Un sfert din pensionari nu vor primi un leu în plus la pensie în urma noilor recalculări, ci doar înștiințări prin care vor fi anunțați că, deși, ar trebui să li se taie din pensia actuală, vor primi în continuare aceleași sume. Încă un sfert din pensionari vor primi niște majorări simbolice, majoritatea sub 100 de lei, ce nu vor putea acoperi nici măcar parțial inflația galopantă.

AUR are câțiva politicieni buni în Vâlcea și  mulți oameni ce au obținut rezultate bune în locale în diferite comune și orașe.

Coordonați printr-o campanie eficientă, cu Vicențiu Mocanu vârf de lance în alegerile parlamentare, partidul poate aduce voturi pentru mai mult de un mandat de parlamentar în județ și un scor foarte bun la prezidențiale.  Cineva care știe să mobilizeze electoratul nemulțumit este acum în poziția în care poate muta din segmentul tradițional de votanți ai PSD spre AUR.

Pe lângă tineri se pot strânge și voturile acestor pensionari, nu puțini la număr, care se văd loviți crunt de noua lege a pensiilor. Una care dă bani mai mulți la pensii exact celor ce au pensiile mai mari și îi aruncă în sărăcie pe 1,7 milioane de pensionari.

Este nevoie de candidați ce știu să maximizeze, prin mesaje concrete și măsuri logice propuse, acest electorat tentat să voteze anti PSD și anti PNL.

În Vâlcea cea mai bună variantă pentru AUR este Vicențiu Mocanu. Rămâne de văzut dacă liderii naționali vor fructifica această variantă.

Politica