luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Slatina. Demisii după scandalul lefurilor mărite nejustificat

Emil Popa a demisionat din funcția de director al Loctrans, compania locală de transport public din municpiul Slatina. El a renunțat şi la mandatul de consilier local din actualul legislativ, conform gazetanoua.ro.

Potrivit sursei citate, Emil Popa este unul dintre directorii acuzaţi că şi-au mărit nejustificat salariile chiar înainte de alegerile din 9 iunie.

PSD Olt ceruse, printr-un comunicat de presă demisia acestora.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cerem demisia din funcțiile administrative și politice a membrilor care și-au mărit nejustificat salariile, manifestând dispreț față de cetățenii Slatinei și față de colegii lor. Această acțiune este inadmisibilă și contravine principiilor de transparență, integritate și etică profesională. Situația actuală aduce în lumină motivele pentru care Primăria Slatinei a fost pierdută”, conform PSD Olt.

Imediat după pierderea alegerilor, Emil Popa, împreună cu toată echipa de conducere a PSD Slatina şi-au prezentat demisiile şi din funcţiile politice, reamintește gazetanoua.ro.

Solicitarea a venit, connform adevărul.ro, vine după o serie de dezvăluiri făcute de primarul ales Mario De Mezzo despre cum șefi din Primăria Slatina și de la firmele primăriei și-au asigurat salarii colosale.

Cu o săptămână înainte de Alegerile Locale 2024, Emil Popa a devenit beneficiarul unei majorări cu 100% a salariului, ajungând la suma de 40.000 lei/lună, potrivit primarului ales, citat de Adevărul.

O dublare de salariu s-ar fi operat și în cazul directorului societății Slatina Industrial Parc, Florin Bît, de la 15.000 lei, la 30.000 lei/lună.

Prima dintre dezvăluiri, făcută la scurt timp după ce echipa PNL a preluat conducerea Primăriei Slatina în urma demisiei primarului PSD Emil Moț, îl viza pe fostul viceprimar PSD Gigi Ernes Vîlceleanu, care, scrie sursa citată, a semnat un contract cu Clubul Sportiv Municipal (al Primăriei Slatina), devenind managerul echipei de handbal, cu un salariu la peste 20.000 lei.

Politica