luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Petiție pentru rejucarea meciului Germania – Spania. Reacția UEFA

Aproximativ 350.000 de oameni au semnat o petiție pentru rejucarea meciului Spania- Germania, încheiat 2-1, în sferturile de finală de la EURO 2024.

Nemții nu pot accepta că au părăsit turneul final pe care îl organizează în faza sferturilor și contestă faza din minutul 106, când Marc Cucurella, aflat în propriul careu, a blocat cu mâna un șut al lui Jamal Musiala, potrivit digisport.ro

Germanii au cerut penalty atât imediat după moment, cât și după meci, iar unii dintre suporteri au mers chiar mai departe și au creat o petiție online. Nu mai puțin de 350.000 de oameni au semnat petiția pentru rejucarea meciului, scrie Sport Bible.

Policlinica Buna Vestire Craiova

UEFA nu a reacționat oficial, însă presa internațională scrie că forul european consideră că Anthony Taylor a luat decizia corectă.

„UEFA este mulțumită cu decizia luată în cazul lui Cucurella, în timpul meciului Spaniei cu Germania, de la EURO 2024”, au titrat jurnaliștii de la New York Times.

„UEFA consideră că a fost luată decizia corectă, pentru că, potrivit regulamentului arbitrilor publicat înaintea turneului final, mâna lui Cucurella nu se afla într-o poziție nenaturală în momentul în care a fost atinsă.

Deși Antony Taylor și Stuart Attwell, arbitrul VAR, au fost criticați pentru că nu au dorit să revadă incidentul, UEFA este muluțumită că situația a fost evaluată corect și procedura af ost urmată întocmai.”, mai scrie sursa citată.

Englezii de la Daily Mail au subliniat și ei că expertul ESPN, Dale Johnson, a explicat că Anthony Taylor a luat decizia corectă.

„Evident, această petiție nu va avea nicun rezultat, iar UEFA nu va interveni în niciun fel. Spania va juca marți semifinala cu Franța. În ciuda frustrării germanilor, editorul ESPN Dale Johnson a afirmat că Anthony Taylor a procedat corect”, au concluzionat englezii.

La finalul partidei s-a jucat pe ”MHP Arena”, din Stuttgart, s-a petrecut un moment emoționant, care a făcut mai apoi înconjurul lumii.

Internaționalul german a fost salutat de toți fotbaliștii din naționala spaniolă. Mai mult, jucătorii s-au aliniat pentru a-l saluta pe Kroos.

Spania – Franța este prima semifinală de la EURO 2024, care se joacă marți, de la ora 22:00, la Munchen. Miercuri, de la aceeași oră, pe stadionul din Dortmund, are loc partida dintre Anglia și Olanda.

Politica