luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Cupa României de Box Feminin, la Craiova: „Ne vin din urmă copii foarte buni”

Anul precedent a reprezentat apogeul istoric al boxului românesc

La Craiova, Cupa României de Box Feminin a fost o demonstrație de excelență sportivă și de organizare, conform declarației antrenorului federal, Scarlat Alexandru. Competiția a adunat 155 de sportive remarcabile, inclusiv campioane europene precum Natalia Maria Semeniciuc, revenită de curând de la Campionatul European de Junioare cu o medalie de aur. Nichita Claudia, ultima calificată la Olimpiadă și campioană europeană, și Lăcrămioara Perijoc, viitoarea reprezentantă a României la Jocurile Olimpice de la Paris, au fost doar câteva dintre participantele de elită.

Acesta a subliniat dorința de a avea mai mulți sportivi calificați în viitor și a remarcat ascensiunea tinerelor talente în boxul românesc. În plus, antrenorul a menționat că anul precedent a reprezentat apogeul istoric al boxului românesc, subliniind astfel progresul continuu al sportului în țară.

„Vreau să felicit organizatorii acestei competiții. Ne dorim pe viitor să organizeze și o competiiție mai mare. 155 de sportive s-au aliniat la start, campioane europene. Precum, Natalia Maria Semeniciuc care tocmai s-a întors la campionatul european de junioare cu medalia de aur. Nichita Claudia este ultima calificată la olimpiada, campioană europeană. Lăcrămioara Perijoc care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris.

Pot să zic că pe de o parte suntem mulțumiți de participarea la olimpiadă, pe de altă parte ne-am fi dorit să avem mai mulți calificați. Ne vin din urmă copii foarte buni. Anul trecut a fost cel mai bun an din istoria boxului românesc”, a declarat Scarlat Alexandru-antrenor federal, în cadrul unei conferințe de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ciornea Cristian, președintele Colegiului Central al Arbitrilor, felicită toată organizarea pe care a văzut-o la Craiova. „Este o mare onoare să mă aflu astăzi aici, în inima boxului românesc, un oraș cu o tradiție îndelungată și prestigioasă în acest sport, care a dat numeroși campioni pe plan național și internațional. Doresc să felicit inițiativa de a organiza Cupa României de Box Feminin, ediția 2024”, a spus acesta.

Lăcrămioara Perijocre are 29 de ani și a fost vicecampioană mondială în 2022. În luna iunie a acestui an, a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor, participând la Jocurile Europene Cracovia Malopolska, la categoria de 54 de kilograme. S-a întors acasă cu medalia de argint, după ce a învins-o în semifinale pe turcoaica Hatice Akbas, pierzând apoi în finală în fața bulgăroaicei Stanimira Petrova, conform pressone.ro.

„Să ştiţi că am plecat de jos şi am ajuns sus. În afară de box n-am nimic. Îmi doresc un singur lucru, să-l văd pe Maestru (n.r. – antrenorul Adrian Lăcătuş) zâmbind. Le mulţumesc oamenilor care cred în noi şi pentru aceste momente merită să trăieşti. Mă voi bate pentru aur cu toată fiinţa mea”, a declarat Lăcrămioara când a revenit în România din Polonia, conform sursei citate.

Lăcrămioara este antrenată de Adrian Lăcătuș, soțul Mihaelei Lăcătuș, singura campioană mondială din România la box feminin. Pentru Lăcrămioara, cei doi sunt ca niște părinți. Timp de patru ani, a locuit în casa lor și nu i-a lipsit nimic, chiar și atunci când federația a avut probleme financiare.

„Imi doresc din suflet, fac tot ce depinde de mine, soția mea la fel, pentru ca Lăcrămioara să aducă o medalie în țară și să revină boxul românesc acolo unde este locul. În ultmii ani au fost foarte multe neînțelegeri, au fost oameni nepotriviți la conducere, dar acum nu ne lipsește nimic, numai performanța”, spune Adrian Lacatus, antrenorul lotului feminin, aflat la Craiova, la Cupa României la Box Feminin, care are loc la Sala Polivalentă.

Politica