luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

„Film în Sat” revine la Cernătești

Pe Stadionul Cernăteşti, timp de trei zile, publicul va avea ocazia să se bucure de multe surprize

Între 5 și 7 iulie, comuna Cernăteşti din Dolj va găzdui evenimentul cultural „Film în Sat”, care revine pentru al doilea an consecutiv. Pe Stadionul Cernăteşti, timp de trei zile, publicul va avea ocazia să se bucure de proiecții de filme românești, întâlniri cu echipele acestora, concerte, spectacole de teatru și ateliere de creație, toate evenimentele fiind accesibile gratuit.

Printre muzicienii și artiștii invitați să urce pe scenă se numără Damian Drăghici și Taraf de Caliu, aducând o paletă variată de experiențe culturale și artistice în inima mediului rural. Evenimentul este un prilej de întâlnire și celebrare a artei, conectând comunitatea locală cu creațiile cinematografice și spectacolele live.

Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, subliniază că „Film în Sat” este un eveniment de tradiție, iar aceasta se consolidează prin repetarea sa anuală și că există dorința de a continua și mai departe acest festival. El scoate în evidență importanța festivalului, care a debutat anul trecut în județ și a primit aprecieri pozitive, aducând ceva nou și deosebit în viața județului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Este un eveniment pe care noi îl dorim de tradiție, fiind a doua ediție. Tradiția așa se face, repetând-se an de an. Vrem să mergem mai departe. Consiliul Județean Dolj este partener împreună cu Primăria Cernătești, Asociația „Cuzin Toma”. Festivalul „Film în sat” este un festival care a debutat în județul nostru, anul trecut, care s-a bucurat de o apreciere deosebită. Ni-l dorim pe termen lung pentru că aduce ceva nou și deosebit în viața județului nostru. Festivalul debutează vineri, de-a lungul a trei zile”, a declarat Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj.

Toma Cuzin exprimă dorința ca „Film în Sat” să fie un spectacol interactiv, punând în evidență zona și valoarea Culei Cernătești. El apreciază frumusețea locurilor din Dolj și observă interesul constant al oamenilor pentru regiunea sa. Prin intermediul festivalului, el își propune să sprijine tinerii în descoperirea și dezvoltarea propriei identități culturale. Anul acesta, evenimentul aduce artiști și filme noi, consolidând impactul cultural asupra comunității.

„Îmi propun să fie un spectacol interactiv. Ne dorim să punem în evidență zona, să se vadă valoarea Culei Cernătești. Locurile sunt frumoase peste tot. Doljul se menține în primele locuri ca și interes pentru mine. Caut oameni care gândesc și văd în perspectivă. Prin festivalul „Film în sat” ne dorim să ajutăm tinerii să-și creeze propria identitate. Anul acesta avem artiști și filme noi. Dacă peste 20 de ani pe mine mă strigă cineva Firicel, înseamnă că a rămas ceva în urma lui Firicel. Firicel mi-a aduc o anumită notorietate și încerc să o dau celor din mediul rural. Cred că o să fiu văzut ca acel om care a înțeles importanța culturii și a artelor în mediul rural, pentru că de acolo au plecat”, a spus Cuzin Toma, actorul „Firicel” din „Las Fierbinți”.

Politica