sâmbătă, octombrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Dolj: 4.038 de candidați, așteptați să participe la Examenul de Bacalaureat

Probele scrise din cadrul sesiunii iunie-iulie 2024 a examenului naţional de bacalaureat încep luni, cu examenul la Limba şi literatura română. În Dolj, 4.038 de candidați sunt așteptați să participe la prima probă, anunță Inspectoratul Școlar Județean, care menționează că, 3.549 de elevi sunt din promoție curentă, iar 489 sunt promoție anterioară.

Examenul este organizat în 15 centre de examen, după următorul calendar:

  • 01 iulie 2024: Proba E.a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 02 iulie 2024: Proba E.c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 04 iulie 2024: Proba E.d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
Conform calendarului aprobat prin ordinul ministrului educației nr. 6156/2023, comunicarea rezultatelor inițiale va avea loc în data de 8 iulie 2024, iar rezultatele finale în data de 12 iulie 2024.

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Timpul destinat elaborării lucrărilor scrise este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Lucrările vor fi scanate în sala de examen și încărcate pe platforma destinată evaluării digitalizate, elaborată de Ministerul Educației. Acestea vor fi repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații. În acest sens, fiecare sală în care se susțin probelele scrise din centrele de examen este dotată cu scanner.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio, menționează ISJ Dolj.

Politica