marți, octombrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Sistem Informatic Integrat pentru Digitalizarea Proceselor, la Craiova

Primăria Craiova a depus proiectul „Sistem Informatic Integrat pentru Digitalizarea Proceselor” în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027. Valoarea totală a proiectului este de 3.102.544,81 lei (inclusiv TVA). În ședința Consiliului Local din Bănie, de joi, s-a aprobat contribuția proprie a municipiului cu 119.989,74 lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția solicitantului de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum 60.868,48 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului.

În faza de evaluare, proiectul a obținut 86 de puncte, depășind pragul de excelență și intrând direct în etapa de contractare. Obiectivul principal este consolidarea capacității administrative prin digitalizare, reducerea birocrației și adaptarea serviciilor publice la nevoile actuale ale cetățenilor. Vor fi implementate un sistem informatic integrat, un portal web pentru cetățeni și afaceri, aplicații de sesizări online și retrodigitalizarea arhivei istorice. Toate aceste măsuri vor îmbunătăți semnificativ experiența cetățenilor în interacțiunea cu serviciile publice locale”, a explicat Lia Olguța Vasilescu – primarul orașului.

Autoritățile locale și-au asumat și sumele reprezentând cheltuieli de mentenanță și întreținere și serviciile asociate necesare aferente proiectului, pe perioada în care caracterul durabil al operațiunii trebuie menținut (5 ani de la data efectuării plății finale în cadrul contractului de finanțare).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Implementarea proiectului se impune ca o soluție necesară și strategică, orientată către optimizarea și modernizarea proceselor pentru a asigura un cadru mai eficient și corespunzător nevoilor comunității din Municipiul Craiova. În vederea eficientizării proceselor administrative și reducerea birocrației prin digitalizare în beneficiul cetățenilor si, propunem proiectul de fata, proiect care va avea 4 componente: Sistem Informatic Integrat, Portal de informare pentru cetățeni și mediul de afaceri, inclusiv Open Data, Aplicația de sesizări on-line și Retrodigitalizarea arhivei istorice 2.0. Sistemele componente ale proiectului vor răspunde nevoilor tehnice ale autorității, vor fi accesibile și exploatabile în mod intuitiv, astfel încât specialiștii și cetățenii să fie motivați să le utilizeze în scopul de raportare, respectiv informare”, se specifică în raportul de aprobare.

Valoarea totală a proiectului este 3.102.544,81 lei, din care:

  • Asistenţă financiară nerambursabilă: 2.982.555,07 lei;
  • Contribuţie proprie: 119.989,74 lei:
  • Contribuţia solicitantului la cheltuieli eligibile, inclusiv TVA aferentă: 60.868,48 lei;
  • Contribuţia solicitantului la cheltuieli neeligibile, inclusiv TVA aferentă: 59.121,26 lei.
  • Cheltuielile neeligibile în sumă de 59.121,26 lei sunt formate din valoare audit financiar, cheltuială neeligibilă conform Ghidului Solicitantului

Politica